Vuoden Merilaulu 2015 -Sävellys- ja sanoituskilpailu

Vuoden Merilaulu 2015 -Sävellys- ja sanoituskilpailu

 

Säännöt

 
Vuoden Merilaulu 
on sävellys- ja sanoituskilpailu, jossa etsitään aiemmin esittämättömiä lauluja. Sanoitusten aihepiiri sekä sävellysten tyylilaji ovat tekijöiden vapaasti valittavissa. Tekstien ei tarvitse liittyä mereen. 
 
Laulun kesto saa olla enintään 4 minuuttia ja esityskieli suomi tai ruotsi. Tekijät valitsevat esittäjän tai esittävän ryhmän sekä demoäänitteelle että finaalikonserttiin. Esittäjän ei tarvitse olla näissä sama. 
 
Kilpailuteos lähetetään mp3-muodossa osoitteeseen kilpailut (@) elvisry.fi. Mukana on oltava teksti erillisenä liitteenä. Tekstiliitteessä ei saa näkyä tekijätietoja. Tekijöiden (säveltäjät & sanoittajat) yhteystiedot ilmoitetaan sähköpostin saatetekstinä. Huom. ei nuotteja, ei nimimerkkejä eikä muutakaan ylimääräistä lähetykseen!
 
Yksi säveltäjä tai sanoittaja voi olla osallisena korkeintaan kahdessa kilpailuteoksessa. 
 
Kilpailuteosten on oltava perillä perjantaina 24.4.2015 klo 15.00 mennessä. Finaaliin valitaan 10 teosta. Teokset ja niiden tekijät julkistetaan 22.5.2015. 
 
Finaalikonsertti 
järjestetään Meripäivien yhteydessä perjantaina 24.7. 2015 Kotka-lavalla, Kotkassa. 
 
Kilpailuteoksen esittäjiä säestää järjestäjien valitsema yhtye. On mahdollista käyttää myös omaa säestäjää tai laulaa ilman säestystä (yhtyeet). Jos tekijöillä ei ole mahdollisuutta omaan esittäjään, hankkii järjestäjä solistin esittämään teoksen. Esitys ei tässä tapauksessa kilpaile Kotkan Ruusu –palkinnosta. Taustanauhojen käyttöä ei sallita, mutta mahdollisista ohjelmointiraidoista voi neuvotella yhtyeen kapellimestarin/sovittajan kanssa.
 
Finaaliteosten tekijöitä informoidaan harjoitus- ja konserttiaikatauluista sekä muista järjestelyihin liittyvistä asioista. Tekijöiden on myös toimitettava kesäkuun alussa teoksen nuotti säestävää yhtyettä varten.  
 
Kilpailuun osallistuneista teoksista eikä finaalivalintojen perusteista anneta palautetta. Sen sijaan kaikki finaaliteosten tekijät saavat halutessaan tuomareilta henkilökohtaisen palautteen finaalikonsertin jälkeen. 
 
Palkinnot
1. palkinto 2000 euroa
2. palkinto 1200 euroa
3. palkinto    700 euroa
Kotkan Ruusu –palkinto parhaasta esityksestä 1000 euroa
 
Warner Music Finlandilla on ensisijainen neuvotteluoikeus finaaliteosten mahdollisesta julkaisemisesta.
 
Järjestäjät
Kotkan kulttuuriasiainkeskus, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry sekä Warner Music Finland. Kilpailun tuottajana toimii Eija Hinkkala, finaalikonsertin osalta Kotkan vt. kulttuurijohtaja Niilo Sevänen. Tuomariston puheenjohtajana toimii kapellimestari Esa Nieminen.
 
Tiedustelut 
kilpailut (@) elvisry.fi