Vuoden Merilaulu 2014 -sävellys- ja sanoituskilpailu

Vuoden Merilaulu 2014 -sävellys- ja sanoituskilpailu

Kotkan kulttuuriasiainkeskus, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry sekä Warner Music Finland toivottavat musiikintekijät tervetulleiksi osallistumaan Vuoden Merilaulu 2014 -sävellys- ja sanoituskilpailuun! Luethan uudistetut säännöt huolella, sillä esimerkiksi sanoituksien aihepiiriä ei enää rajata.

 
 

Kilpailun säännöt

 

Vuoden Merilaulu on sävellys- ja sanoituskilpailu, jossa etsitään aiemmin esittämättömiä lauluja. Sanoitusten aihepiiri sekä sävellysten tyylilaji ovat tekijöiden vapaasti valittavissa. Sanoituksien ei siis tarvitse liittyä mereen. 
 
Laulun kesto saa olla enintään 4 minuuttia ja sen esityskieli on suomi tai ruotsi. Laulun tekijät valitsevat itse esittäjän tai esittävän ryhmän sekä demoäänitteelle että finaalikonserttiin. Esittäjän ei tarvitse olla sama demoäänitteellä ja finaalikonsertissa. 
 
Kilpailukappale lähetetään mp3-muodossa osoitteeseen kilpailut@elvisry.fi. Mukana on oltava sanoitukset erillisenä liitteenä, jossa ei saa näkyä tekijätietoja. Kilpailukappale sekä kaikkien tekijöiden yhteystiedot ilmoitetaan sähköpostin saatetekstinä. Huom. ei nuotteja, ei nimimerkkejä eikä muutakaan ylimääräistä lähetykseen!
 
Yksi säveltäjä tai sanoittaja voi olla osallisena korkeintaan kahdessa kilpailukappaleessa. 
 
Kilpailukappaleiden on oltava perillä ma 28.4.2014 klo 15.00 mennessä. Esa Niemisen johdolla toimiva esiraati valitsee finaaliin 10 laulua. Finaaliin valittujen teosten tekijät julkistetaan 21.5.2014.
 
Finaalikonsertti 
Finaalikonsertti järjestetään la 26.7. 2014  iltapäivällä Meriareenalla, Kotkassa. 
 
Kilpailijoita säestää järjestäjien valitsema yhtye. Kilpailijat voivat käyttää myös omaa säestäjää tai laulaa ilman säestystä (yhtyeet). Mikäli tekijöillä ei ole mahdollisuutta lähettää omaa esittäjää, voi säestävä yhtye solisteineen esittää kappaleen finaalikonsertissa. Tässä tapauksessa esitys ei kuitenkaan kilpaile Kotkan Ruusu –palkinnosta.
 
Finaaliteosten tekijöitä informoidaan kesäkuun alussa tarkemmin harjoitus- ja konserttiaikatauluista sekä muista järjestelyihin liittyvistä asioista. Tekijöiden on tuolloin myös toimitettava kappaleen nuotti säestävää yhtyettä varten.  
 
Palkinnot
1. palkinto 2.000 €
2. palkinto 1.200 €
3. palkinto    700 €
Kotkan Ruusu -palkinto parhaasta esityksestä 1.000 €
 
Warner Music Finlandilla on ensisijainen neuvotteluoikeus finaalikappaleiden mahdollisesta julkaisemisesta.
 
Järjestäjät
Kilpailun järjestää Kotkan kulttuuriasiainkeskus, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry sekä Warner Music Finland. Kilpailun johtajana toimii meripäiväjohtaja Niilo Sevänen ja tuomariston puheenjohtajana kapellimestari Esa Nieminen.
 
Tiedustelut, kilpailijat
 
Media
Nina Lith
Viestintäpäällikkö 
nina.lith@elvisry.fi
puh. 041 517 8998
 
 

Kilpailun tiedot löytyvät myös Kilpailut-osiosta.