Vuoden Merilaulu 2013 -kilpailun voittajat

Vuoden Merilaulu 2013 -kilpailun voittajat

 


Kuva: Ulla-Maija von Hertzen

Vuoden Merilaulu 2013 -kilpailun finaali käytiin Kotkan Konserttitalolla keskiviikkona 24.7. Voittajakappaleeksi tuomaristo valitsi Alavudelta kotoisin olevan Lasse Mikkosen sanoittaman ja säveltämän kappaleen Mitä meri ajattelee? Kappaleen esittivät konsertissa Inka Nuorgam ja Jonna Suomela. Ensimmäinen palkinto on arvoltaan 2000 euroa.

 
Toisen palkinnon (1200 euroa) saivat säveltäjä Juna Lanu ja sanoittaja Kimmo Ojala kappaleella Tuule tuuli. Molemmat kappaleen tekijöistä ovat helsinkiläisiä. Laulun esitti finaalissa Antti Koivula. 
 
Kolmas sija (700 euroa) meni pietarsaarelaisen Heidi Takanevan säveltämälle kappaleelle Aava. Sanoitukset kappaleeseen on tehnyt hänen seinäjokinen siskonsa Suvi Kiili. Heidi Takaneva voitti myös Kotkan ruusun eli parhaan esityksen palkinnon (1000 euroa). 
 
Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi säveltäjä-muusikko Esa Nieminen. Muut tuomarit olivat Elvis ry:n puheenjohtaja, laulaja ja näyttelijä Kaija Kärkinen, säveltäjä-muusikko Leri Leskinen, sanoittaja, laululyriikan valmentaja Eija Hinkkala, Kotkan vt. kulttuurijohtaja Niilo Sevänen sekä Saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen. Tuomarit olivat tyytyväisiä siitä, että kilpailu on löytänyt hyvin erityisesti nuoremman polven säveltäjät ja sanoittajat.
 
Vuoden Merilaulu -kilpailu järjestetään vuosittain Kotkan Meripäivien yhteydessä. Kisassa etsitään uusia meri-, saaristo- tai vesistöaiheisia sävellyksiä ja sanoituksia. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Kotkan Kulttuuriasiainkeskus sekä Työ- ja elinkeinoministeriön saaristoasiain neuvottelukunta. Tänä vuonna kisaan osallistui ennätykselliset 211 sävellystä ja sanoitusta, joista finaalin oli valittu kymmenen parasta.
 
 
 
Lisätietoja:
 
Elvis ry:n viestintäpäällikkö Nina Lith, p. 041 517 8998
Kotkan vt. kulttuurijohtaja Niilo Sevänen, p. 040 581 0852