Vuoden lastenmusiikkitekijä on Pauliina Lerche

UUTINEN

Vuoden lastenmusiikkitekijä on Pauliina Lerche

Lastenmusiikin Jellonagaalassa palkittiin vuoden parhaita tekijöitä.

Virallinen lastenmusiikkipäivä tänä vuonna oli sunnuntai 20.11.2022. Valtakunnallista lastenmusiikkiviikkoa vietettiin ympäri Suomen 14.-20. marraskuuta. Juhlaviikon pääkonsertti, Lastenmusiikkiseminaari sekä Jellonagaala järjestettiin Tampereen Tullikamarilla sunnuntaina 20.11.2022. Lastenmusiikki ry:n järjestämässä valtakunnallisen lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa Lapsen oikeuksien päivänä palkittiin vuoden parhaita lastenmuusikkoja ja lastenmusiikin ilmiöitä kuudessa eri kategoriassa. Tänä vuonna Lastenmusiikki ry järjesti valtakunnallisen Jellonagaalan viidennen kerran ja se myös striimattiin suorana kotikatsomoihin.

Palkitut kategorioittain

Vuoden artisti tai yhtye: Mirkka ja Luis

Vuoden lastenmusiikintekijä: Pauliina Lerche (Mimmit)

Vuoden lastenlevy (lastenmusiikkialbumi): Piilometsän tarinayhtye, Freija ja Versomus – Piilometsän portti Vuoden lastenlevyn valinnan suoritti Vamo ry.

Vuoden tulokas: Lekkerbergin Laulava Kylä

Vuoden lastenmusiikkiteko: Musiikkimuseo FAME:n Lauluni, leikkini – lastenmusiikkinäyttely

Vuoden lastenlaulu: Sambakärpänen, Sarianna Tammilehto

Ehdotuksia vuoden lastenlevyksi pyydettiin somen välityksellä ja ehdotuksia tuli yli 50. Näistä 12 valittiin mukaan nettiäänestykseen, josta erittäin tasaväkisinä pääsivät lasten raadin kuultaviksi Supersankari, Harjakone Harri, Kautta kiven ja kannon sekä Sambakärpänen.

Vuoden 2022 elämäntyöpalkinnot: Fröbelin palikat Pasi Hiihtola ja Peik Stenberg; Sås och kopp eli Sotta ja Pytty Soili Perkiö

Vuoden 2024 Lastenmusiikkipääkaupunki on julkistettu

Suomen Lastenmusiikin pääkaupunki vuonna 2024 on Jyväskylä. Jellonagaalassa koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö julkisti asian ja kutsui lastenmusiikin tekijät ensi vuoden Jellonagaalaan Jyväskylään. Vuonna 2023 pääkaupunkina on Tampere.