Vuoden 2022 Emma Gaala ehdokkaat julkistettu - mukana ensimmäistä kertaa Vuoden Musiikintekijä -palkinto

UUTINEN

Vuoden 2022 Emma Gaala ehdokkaat julkistettu – mukana ensimmäistä kertaa Vuoden Musiikintekijä -palkinto

Vuoden 2022 Emma -palkintoehdokkaat julkistettiin tänään. Palkinnot jaetaan maamme suurimmassa ja arvostetuimmassa vuotuisessa musiikkialan palkintotapahtumassa Emma Gaalassa, joka viettää ensi vuonna jo 40-vuotisjuhliaan.

Eniten ehdokkuuksia tänä vuonna kahmivat Ram pam pam -kappaleellaan läpimurron tehnyt BESS (Vuoden Artisti, Vuoden Tulokas, Vuoden Biisi, Vuoden Pop ja Yleisöäänestys), menestyksekkään Vastustamaton-albumikokonaisuuden julkaissut Gettomasa (Vuoden Artisti, Vuoden Albumi, Vuoden Biisi, Vuoden Rap/R&B ja Yleisöäänestys) ja yhdeksi vuoden 2022 musiikki-ilmiöistä noussut pehmoaino (Vuoden Albumi, Vuoden Tulokas, Vuoden Biisi, Vuoden Alternative ja Yleisöäänestys).

Vuoden 2023 Emma Gaalassa uusina ehdokassarjoina nähdään Vuoden Alternative ja Vuoden Musiikintekijä. Näiden lisäksi Emma Gaalassa palkitaan musiikkialan menestyjiä yli kahdessakymmenessä ehdokassarjassa.

Vuoden Musiikintekijä -ehdokkaat

  • Kaisa Korhonen
  • Joonas Keronen 
  • ANI
  • Jonas Olsson
  • Tiina Vainikainen

Tutustu tarkemmin ehdokkaisiin täällä!

Katso kaikki ehdokkaat täältä. Huomioithan, että Vuoden Tuottaja ja Vuoden Musiikintekijä -ehdokassarjoja lukuun ottamatta kaikki ehdokkaat ovat ehdolla myös yleisöäänestyksessä. Ehdokkaita voi äänestää osoitteessa emmagaala.fi aina 13.1.2023 saakka.

Voittajat julkistetaan Helsingin jäähallissa pe 3.2.2023 järjestettävässä Emma Gaalassa, jonka juontaa Heikki Paasonen.

Emma Gaalassa esiintyy hieno kattaus kotimaan kärkinimiä

40-vuotisjuhlaansa viettävä Emma Gaala tarjoaa tuttuun tapaan ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä vuoden kiinnostavimmat kotimaiset artistit ja yhtyeet esiintymässä saman illan aikana. Jäähallin lavalle illan aikana nousevat suomalaisräppäreiden kärkijoukkoon noussut Etta, viisi Emma-ehdokkuutta kahminut Gettomasa, tänä vuonna ennätyksiä rikkonut, jättihitit 20min ja Makso mitä makso julkaissut poptähti Isac Elliot, soolouransa komeasti aloittanut Samu Haber, ensi kesänä Helsingin Olympiastadionin valloittava JVG, R&B-musiikin tyylilajeja taidokkaasti ja persoonallisesti yhdistävä Pihlaja, lavaenergiallaan vakuuttava räppäri Sexmane, Suomen rakastetuimpiin laulunkirjoittajiin lukeutuva Maija Vilkkumaa, ensi vuoden alussa odotetun Neon Noir -sooloalbumin julkaiseva VV eli Ville Valo sekä Suomen lahjakkaimpiin taiteilijoihin lukeutuva Vesala, joka on jättämässä soolouransa useamman vuoden mittaiselle tauolle ensi vuoden aikana.

Emma Gaalaa voi seurata sekä paikan päällä Helsingin jäähallissa että suorana lähetyksenä myös Nelosella ja Ruudussa. Gaalan lippujen myynti on käynnissä täällä.

Emma Gaalan arvot ja säännöt löytyvät täältä: www.emmagaala.fi/fi/etusivu


EMMA GAALA 2023

Päivämäärä: Pe 3.2.2023
Paikka: Jäähalli, Helsinki

Kuvat:
Kaisa Korhonen: Kuvaaja: Paavo Korhonen
Joonas Keronen: Kuvaaja Anni.jpeg
ANI: Kuvaaja: Karim Awad
Jonas Olsson: Kuvaaja: Eveliina Forsberg
Tiina Vainikainen: Kuvaaja: Saara Autere