Voitto-kilpailun mainosmusiikkisarjan shortlistalle neljä erinomaista ehdokasta

Voitto-kilpailun mainosmusiikkisarjan shortlistalle neljä erinomaista ehdokasta

Voitto-mainoselokuvakilpailun mainosmusiikkisarjassa palkinnosta kilpailevat neljä erinomaista ehdokasta: shortlistalla olevien spottien musiikintekijälistalla ovat mm. Lauri Porra, Kimmo Pohjonen, Kasmir sekä Gracias ja Noah Kin.

Mainosmusiikkisarjaan ilmoitettiin kaikkiaan 22 työtä, joista esiraati valitsi shortlistalle neljä. Esiraadissa töitä tuomaroivat musiikintekijä, muusikko, musiikkivideo-ohjaaja Kie von Hertzen (raadin pj), säveltäjä, muusikko, tuottaja ja dj Timo Kaukolampi sekä säveltäjä, basisti Lauri Porra.

”Olipa voittaja mikä tahansa näistä neljästä shortille päätyneestä, niin raatimme pystyy sen allekirjoittamaan. Valitsemamme spotit edustivat sarjan sisällä olevia eri genrejä eli viestivät diversiteetistä kilpailussa. Muutamia kriteerejä, joita tuomaroinnissa nousi esiin: lopputuloksesta välittyvä paneutuneisuus, onko tekemisessä ollut sydän mukana, mainoksen koskettavuus, näkemyksen eheys, toteutuksen musikaalisuus, yllättävyys/kontrasti, rohkeus ja itsestään selvän välttäminen”, kuvailee esiraadin puheenjohtaja Kie von Hertzen.

Lauri Porra toteaa, että valintaprosessissa oli kiinnostavaa tarkastella erilaisten musiikintekijöiden lähestymistapoja eri tilanteisiin. ”Shortlistille valituissa töissä oli originaali, luova ja hyvin toteutettu musiikki, joka tuki mainoksen sanomaa”, Porra sanoo.

”Mainosmusiikkisarjan taso oli hyvä. Meillä on osaamista ja visiota vaikka muille jakaa. Valitut neljä teosta loistivat kuitenkin samaan aikaan omassa sarjassaan. Niihin oli pantu valtavasti työtä, aikaa ja rakkautta”, Timo Kaukolampi summaa.

Mainosmusiikkisarjan voittajan valitsee Voitto-mainoselokuvakilpailun varsinainen tuomaristo, jossa on mainostajien, mainostoimistojen ja tuotantoyhtiöiden edustajia. Kilpailun tulokset julkistetaan 10.3.2016 järjestettävässä Voitto-gaalassa.

Mainosmusiikin shortlista

Shortlistan spotit ovat katsottavissa osoitteessa www.voittokilpailu.fi

Jokerit 2015-16 Is Here
Musiikki: Gracias & Noah Kin: I Am
Säv. Santeri Kauppinen, Andrei Kipahti
San. Deogracias Masomi, Noah Kin
Sov. Santeri Kauppinen, Andrei Kipahti, Deogracias Masomi, Noah Kin
Jokerien mainoksesta löytyy yllättävä kontrasti biisin synkeyden ja urheilun positiivisuuden välillä. Rytmitraita toimii todella hyvin. Taustalla olevat huohotukset luovat subjektiivisen painostavan tunnelman ja vievät katsojan urheilusuoritusta edeltävään tilaan tuoden urheiluun liittyvän adrenaliinin katsojan luo. Mainoksessa on heimofiilistä, tummaa realismia ja dynamiikkaa, jota musiikki saumattomasti seuraa.

Machine music
Musiikki: Kimmo Pohjonen

Säv. ja sov. Kimmo Pohjonen
Mainoselokuvaa katsoessa tulee tunne kuin olisi koneen sisällä ja maailma olisi monotoninen, primitiivinen ja hulluutta kuvaava. Musiikki antaa tuotteelle itsevarman kuvan ja sen elektroninen pulssi tukee hienolla tavalla tarinan viestiä. Rummut ja autenttiset industrialsoundit rokkaavat ja onnistuvat luomaan tunteen, että tässä viimeistään on syytä hypätä 2010-luvun kelkkaan, mainostettiinpa siinä mitä teknologiaa tahansa. Katselukokemuksessa on jotain samaa kuin Philip Glassin ”Koyaanisqatsissa”, joka luo tunteen maailmasta, joka on poissa harmoniasta.

Pirkka – Majakan vartija
Musiikki: Kasmir: Vadelmavene

Säv. Henri Salonen, Jonas Karlsson, Thomas Kirjonen, sov. Markku Mäkelä, Aki Rissanen
Kustantajat: Sony ATV Music Publishing Scandinavia KB, Elements Music Oy, EMP Elements Music Publishing
Mainosta hyvin tukeva ja mukaileva sovitus hyvästä biisistä, joka vetoaa inhimillisiin tunteisiin ja tuo ripauksen nostalgista tunnelmaa. Toteutus vakuttaa yksinkertaisuudellaan. On soinnut, rakenne ja melodia. On aloitus ja lopetus. Ja hieno kappale.

Polar Night Magic
Musiikki: Lauri Porra
Säv. ja sov. Lauri Porra
Äärimmäisellä pieteetillä ja kirkkaalla näkemyksellä tehty kokonaisuus. Sävelmaisema tempaa mukaansa pohjoisen mystiikkaan ja suomalaiseen taianomaiseen luonnon kauneuteen. Häpeilemättömän kirkasotsainen ja kunnianhimoinen toteutus, jossa myös peliin laitettu sydän kuuluu taustalla. Musiikki luo vahvan ja ehyen fantasiahermoja kutkuttelevan tunnelman

Tietoa esiraadin jäsenistä:

Kie von Hertzen

Kie von Hertzen (s. 1970) on kitaristi, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja musiikkivideo-ohjaaja. Tällä hetkellä Von Hertzen Brothers -yhtyeessä soittava Kie on aiemmin ollut mukana mm. Don Huonot -yhtyeessä. Kie on tehnyt musiikkia teatteriin ja tanssiproduktioihin sekä ohjannut useita musiikkivideoita. Kie on myös säveltänyt Don Huonojen Hyvää yötä ja huomenta -biisin, joka uudelleen sovitettuna voitti Mainosmusiikki-sarjan viime vuonna.

Lauri Porra
Lauri Porra (s.1977) on basisti ja säveltäjä. Hän on soittanut lukuisissa erilaisia tyylilajeja edustavissa yhtyeissä, joista tunnetuin on metalliyhtye Stratovarius. Soololevyjäkin julkaissut Lauri on toiminut kapellimestarina musikaaleissa ja säveltänyt musiikit myös useisiin elokuviin ja tv-sarjoihin.

Timo Kaukolampi
(s. 1971) on säveltäjä, muusikko, tuottaja ja DJ, joka tunnetaan esimerkiksi yhtyeistä Larry and the Lefthanded ja Op:l Bastards. Tällä hetkellä Kaukolampi on KXP-yhtyeen solisti. Kaukolampi on myös tehnyt yhteistyötä norjalaisen Annien kanssa ja vetänyt ohjelmaa Radio Helsingissä. Hän on myös graafikko, joka on suunnitellut julisteita, flyereita ja levynkansia.

©Voitto – Suomalainen mainoselokuvakilpailu on SATU ry:n, Mainostajien Liiton ja MARK Suomen Markkinointiliitto r.y.:n omistama rekisteröity tavaramerkki. Kilpailun tarkoituksena on ylläpitää suomalaisen mainoselokuvan tasoa, lisätä sen arvostusta ja kehittää tekijöiden ammattitaitoa. Kilpailu järjestetään jo 21. Kerran.

Voitto-mainoselokuvakilpailussa on oma sarja äänisuunnittelulle ja musiikille ja vuoden paras mainosmusiikki palkitaan nyt toista kertaa. Mainosmusiikki-sarjassa arvioidaan mainoselokuvan onnistunutta äänikerrontaa, äänisuunnittelua, musiikin valinnan omaperäisyyttä sekä teknistä laatua. Sarja on perustettu yhteistyössä Teosto ry:n kanssa musiikin arvostuksen ja musiikintekijöiden ammattitaidon nostamiseksi osana mainostuotantoja.

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
Teosto on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon järjestö. Me Teostossa teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että Suomessa on hyvät edellytykset tehdä musiikkia ammattimaisesti ja että suomalaista musiikkia soitetaan nyt ja tulevaisuudessa. Keräämme musiikinkäytön korvaukset ja tilitämme ne edelleen tekijöille ja kustantajille. Pidämme siis huolen siitä, että jokainen meistä voi nauttia musiikista helposti ja laillisesti ja halutessaan hyödyntää sitä oman liiketoimintansa edistämisessä. Edistämällä musiikintekijän hyvinvointia olemme mukana edistämässä koko luovan alan ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia ja taloudellista kasvua. Näin olemme tehneet jo vuodesta 1928. Rakkaudesta musiikkiin. 

Teosto edustaa 29 000:ta kotimaista ja noin kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa. Teosto tilitti vuonna 2014 musiikintekijöille ja -kustantajille musiikinkäyttökorvauksia 52,3 miljoonaa euroa.