Viestintäpäällikkö Nina Lith Musiikintekijöiden kutsujäseneksi: ”Merkityksellinen työ motivoi”

UUTINEN

Viestintäpäällikkö Nina Lith Musiikintekijöiden kutsujäseneksi: ”Merkityksellinen työ motivoi”

Suomen Musiikintekijöiden hallitus on kutsunut viestintäpäällikkö Nina Lithin yhdistyksen jäseneksi. Lithillä tuli alkuvuodesta 2022 kymmenen vuotta täyteen Musiikintekijöissä.

”Kymmenen vuotta on hieno työrupeama. Se, mikä teki päätöksen kutsujäsenyydestä vielä helpommaksi, on Ninan sitoutuneisuus työhön musiikintekijöiden hyväksi,” sanoo Musiikintekijöiden hallituksen puheenjohtaja Kaija Kärkinen.

”Nina tuli alan ulkopuolelta, mutta alusta asti on tuntunut siltä, että hän on yksi meistä. Nina on ihana työkaveri, loistava ammattilainen viestinnän saralla, mutta myös mukana ideoimassa ja toteuttamassa muun muassa jäsenpalveluita ja tapahtumia.”

Nina Lith kokee työnsä merkitykselliseksi ja kertoo motivoituvansa siitä, että jokainen pienikin teko vie lähemmäs luovien alojen tekijöiden parempia toimintaedellytyksiä.

”Kaikkein mahtavinta on saada työskennellä kaikkien upeiden ihmisten kanssa, eli eri järjestöjen kollegoiden, Musiikintekijöiden toimiston väen sekä etenkin jäsentemme parissa,” hän sanoo.

Viime vuodet ovat olleen Lithin uran haastavimpia. Koronan myötä yhdistyksen jäsentapahtumatoiminta meni täysin uusiksi. Vaikuttamisviestinnän tarve lisääntyi entisestään.

”Vaikuttamisviestintää tehdään yhä merkittävämmässä määrin ja yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Jatkuvan koronakriisiviestinnän lisäksi on viime aikoina muun muassa saatu torpattua hyvitysmaksujen leikkaus ja vaikutettu tekijänoikeuslain uudistamiseen. Puuhaa on todella riittänyt”, Lith kertoo.

Katsoessaan kymmenen vuotta taakse päin Lith toteaa, että paljon on muuttunut Musiikintekijöiden toiminnassa.

”Aikoinaan, kun oli kevätkokouskutsujen lähettämisen aika, katselin silmät pyöreinä sihteerimme Sari Maunulan paperishow’ta. Vuosikokouskutsu kaikkine liitteineen lähetettiin jokaiselle jäsenelle kirjepostilla. Siis tuhansittain tulosteita yhteen kokoukseen! Melko nopeasti oli yhdistyksellämme sähköiset kutsut, ja aikojen saatossa asianmukaiset IT-järjestelmät ja verkkosivut.”

Yksi merkittävimmistä muutoksista yhdistyksen toiminnassa on ollut muutto musiikkialan järjestöjen kanssa yhteisiin toimitiloihin – ensin Kampin Huippuun vuonna 2014 ja keväällä 2021 Espoon Keilaniemeen.

”Uudet, modernit toimitilat mahdollistivat yhdistyksen toiminnan kehittämisen aivan uudelle tasolle”, Lith toteaa.

”On ollut mahtavaa olla osa yhdistyksemme ja sen ajamien asioiden menestystä. On myös ollut todellinen ilo ja kunnia saada olla osa tätä musiikintekijöiden yhteisöä.”

Kutsujäsenyys on huomionosoitus, joka myönnetään harvoin. Suomen Musiikintekijöiden muut kutsujäsenet ovat yhdistyksen pitkäaikainen sihteeri, nyt eläkkeellä oleva Taimi Kyyrö, yhdistyksen talouspäällikkö Sari Maunula sekä Teostosta eläkkeelle jäänyt palveluneuvoja Leif Sällström.