Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit on valittu

Vuoden Lastenlauul 2022 oli Kyösti Salmijärven ja Markus Lampelan Haitarinoita ja kuvassa ovat laulun esittäneet Anniina, Emilia ja Annika Rautio.

Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finalistit on valittu

Salo ­– Lasten Laulukaupunki ry:n järjestämään lastenlaulujen sävellyskilpailuun lähetettiin 53 uutta laulua. Kilpailun esiraati on kuunnellut demot ja valinnut finalistit ja samalla siis myös Salossa Soi -sarjan CD:lle numero 28 tulevat laulut.

Sävellyskilpailun finaaliin valittiin seuraavat laulut:

Robottipipopää
Hiski Pajuniemi / Oulu

Vanha Dromedaari
Sarianna Tammilehto / Tampere

Pöllön orkesteri
ORFFIT, Hannu Sepponen / Sastamala

Sinna Sieni
Valtteri Huovinen / Oulu

Hei mä onnistuinkin
Sauli Alipirjelä / Lieto

Molla-Maija maailmalle
Juha Mäki, Sofia Mäki, Lauri Salo / Kerava

Keinuen
Essi Suomela / Järvenpää

Mitälie metsän elämää
Reino Karppinen, Virve Niiranen / Kouvola

Kanihanibani
Mia Kavasto, Tara Kavasto / Helsinki

Atomihiiri
Elina Raitio / Kempele

Kastemato
Kimmo Ojala / Siivikkala

Leija
Jussi Rasinkangas, Matti Laasonen / Kempele

Esiraadissa olivat mukana musiikkileikkikoulunopettaja ja musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov, muusikko, musiikkituottaja Timo Haanpää, nuorisomuusikko, kuorolaulaja Eini Helle ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Raati kuunteli kaikki demot anonyymisti eli tuomaristolla ei ollut kuunteluvaiheessa tietoa lauluntekijöistä. Nuorimmat lauluntekijät olivat tällä kertaa 9-vuotiaita.

Laulujen sanoituksia kiiteltiin vuolaasti kuuntelusession aikana. Oli uusia teemoja, hauskoja riimityksiä ja herkullisia tarinoita. Finaalin ulkopuolelle jäi tosi hyviä lauluja, jotka olisivat ansainneet päästä jatkoon. Kun pohdittiin annettavaa yhteistä palautetta, niin eniten kehittämistarvetta nähtiin laulujen melodioissa ja erityisesti siinä, miten sanoitus ja sävellys muodostavat ehjän ja mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Finaaali 10.6.2023

Salon Kulttuuritalo Kivassa lauantaina 10.6.2023 pidettävässä finaalikonsertissa tuomaristo valitsee palkintojen saajat ja yleisökin saa valita suosikkinsa. Lauluista tehdään tallenne ”Salossa Soi 28”.

Kuva: Vuoden 2022 voittaja 2022 oli Kyösti Salmijärven ja Markus Lampelan Haitarinoita ja kuvassa ovat laulun esittäneet Anniina, Emilia ja Annika Rautio.