Uusien lastenlaulujen kilpailu käynnissä

Uusien lastenlaulujen kilpailu käynnissä

Lasten Laulukaupunki järjestää vuonna 2018 Salossa Lastenlaulufestivaalit jo 28. kerran.

Vuonna 2018 Lasten Laulukaupungin teemana on ”Oman aikamme aarteet”.  Teeman myötä osallistumme EU:n julistamaan Kulttuuriperinnön teemavuoteen 2018 pohtimalla sitä, miten kulttuuriperintömme ja myös oman aikamme tarinat tallentuvat lauluihin ja säilyvät siten aarteina ja edelleen seuraaville sukupolville aarteiksi.

Lasten Laulukaupunkitapahtuman yhtenä tunnettuna osana kaikille kiinnostuneille on Vuoden Uusien Lastenlaulujen avoin sävellyskilpailu. Tämän vuoden sävellyskilpailusta tuotetaan järjestyksessään jo 23. Salossa Soi -CD.

Lastenmusiikissa on aina lapsuuden aito arvostaminen olennaista. Lasten Laulukaupungin omana jo perinteisenä toiveena on, että laulujen aiheet ammennetaan lasten maailmasta.

Vuoden teemamme ei rajoita sävellysten ja sanoitusten tekijöitä. Vuosi 2018 on kansalliskirjailijamme Sakari Topeliuksen juhlavuosi ja me tiedämme nyt, että saduista, joita hän kirjoitti kauan sitten, tuli meidän aarteitamme. Samassa hengessä tehdään tänään ja tässä ajassa uutta lastenkulttuuria ja lastenmusiikkia – ja tulevia aarteita!

Kilpailuaikaa on 15.2.2018 saakka.  Kilpailun voittaja saa 1400 euron palkinnon ja toiseksi tullut 700 euroa. Ohessa kilpailun säännöt:

Säännöt

Kilpailuun lähetetään 15.2.2018 mennessä CD:lle tai muistitikulle tallennettu sävellys vähintään laulettuna. 1 sävellys/ CD tai muistitikku. Lähetykseen liitetään mukaan laulun sanat.

Lähetyksessä pitää lisäksi olla mukana erillisellä paperilla säveltäjän ja sanoittajan yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero).

Osallistumismaksu on 20 euroa/sävellys ja se maksetaan Lasten Laulukaupungin tilille Lounaismaan Osuuspankki FI96 5410 0240 0878 44. Kuitti maksusta liitetään lähetykseen. Yhdistyksen jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat ilman erillistä maksua osallistua sävellyskilpailuun kahdella sävellyksellä.

Nimimerkkiä ei tarvitse käyttää, koska laulut kortistoidaan säveltäjän mukaan ja demot merkitään kortistonumeroin.

Sävellyksen kesto saa olla enintään 3 minuuttia.

Sekä sävellyksen että sanoituksen tulee olla aikaisemmin julkaisemattomia julkisena esityksenä, tekstinä, nuottina tai äänitteenä.
Sävellys sanoitetaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Laulu voidaan esittää myös jollain muulla kielellä, jos se on esittäjän äidinkieli – tällöin edellytetään kuitenkin vähintään yhden säkeistön esittämistä suomeksi.

Finaaliin päässeistä lauluista tehdään CD-tallenne ”Salossa Soi 23”, jolle tulee lauluista myös karaoketaustat. Säveltäjä voi halutessaan itse tehdä levylle tulevat raidat ja toimittaa ne studiolle tai käydä tekemässä ne Valtonen studiolla Turussa. Tallenteen tuottaa Lasten Laulukaupunki ry:lle Timo Haanpää. Lasten Laulukaupunki maksaa studion käytön, mutta ei esiintyjäryhmien matkakustannuksia studiolle.

Finaalikonsertissa, Salossa 9.6.2018, säestyksenä käytetään taustanauhaa. Säveltäjä tuo itse finaaliin solistin ja lauluosuuden on finaalissa oltava live-esitys. Halutessaan voi säveltäjä tuoda solistin lisäksi esitykseen max 5 muuta mikitettävää esiintyjää.

Palkinnot:

1.     1400 €

2.     700 €

3.     Laatikollinen (25 kpl) uunituoreita CD-levyjä ”Salossa Soi 23”