Uusi musiikintekijän suuntautumisvaihtoehto toisen asteen koulutukseen

Uusi musiikintekijän suuntautumisvaihtoehto toisen asteen koulutukseen

Uusi musiikintekijän suuntautumisvaihtoehto toisen asteen koulutukseen Keski-Pohjanmaan konservatorioon Kokkolaan

Syksyllä 2016 käynnistyy Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Kokkolassa uusi musiiikintekijän suuntautumisvaihtoehto toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. 

”Musiikintekijän suuntautumisvaihtoehdossa opintojen painopistealue on musiikin luovassa tekemisessä eli säveltämisessä, sovittamisessa ja laulunkirjoituksessa.”, kertoo koulutuksesta vastaava pop/jazz -musiikin lehtori Mikko Pellinen.

”Keski-Pohjanmaan konservatoriossa on ennestään suuntautumisvaihtoehdot sekä klassisen, pop/jazz -musiikin että kansanmusiikin soittajille ja laulajille. Musiikintekijän suuntautumisvaihtoehto on luonnollinen lisäys koulutustarjontaamme ja tukee loistavasti ajatusta laaja-alaisesta musiikkialan perustutkinto -koulutuksesta. Koulutukseen valituilla opiskelijoilla on upea mahdollisuus kehittää monipuolisessa ympäristössä taitojaan musiikillisen sisällön tuottajina.”, Pellinen sanoo.

Musiikintekijä -koulutuksessa opettajana toimii myös kokkolalainen lauluntekijä Heidi Maria Paalanen. 

”Oma musiikintekijyyteni heräsi juuri lukio-ikäisenä, mutta tällaista koulutusta ei harmikseni ollut tuolloin vielä saatavilla. On upeaa että nyt saadaan nuorille suunnattua musiikin tekemiseen keskittyvää koulutusta tarjolle. Koulutus antaa tarpeellisia eväitä työhön musiikintekijänä ja mahdollistaa tutustumisen musiikin tekemisen eri osa-alueisiin. Laaja musiikkialan yleissivistys ja oman potentiaalin löytäminen ovat avaimia menestykselliseen uraan.”, Paalanen toteaa.

”Koulutus on sinulle jos olet kiinnostunut musiikin tekemisestä kokonaisvaltaisesti ja haluat kehittää ja syventää taitojasi edelleen. Musiikkialan perustutkinto -koulutus mahdollistaa myös jatko-opintopaikan hakemisen ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.”, Pellinen kertoo.

 

Lisätietoja Musiikintekijä -suuntautumisvaihtoehdosta voi lukea Keski-Pohjanmaan konservatorion internet-sivuilta www.kpkonsa.fi. Koulutukseen voi hakea kevään yhteishaussa 25.2.-15.3.2016 osoitteessa opintopolku.fi.