Turku Jazz Orchestran big band -sovituskurssi

Turku Jazz Orchestran big band -sovituskurssi

Turku Jazz Orchestran big band -sovituskurssi

Aika: 17.-18.9. ja 29.-30.10.2016

Paikka: Turun konservatorio, Linnankatu 60, Turku 

Turku Jazz Orchestran big band -sovituskurssi on kahden viikonlopun aikana toteutettava koulutus, jossa opiskellaan orkestroinnin perusteita Vellu Halkosalmen johdolla big band -muotoiselle jazzkokoonpanolle yhteistyössä orkesterin kanssa. 

Kurssin ensimmäisenä viikonloppuna tutustutaan big band -soittimiin ja niiden tyypillisiin rooleihin big band -musiikissa, opitaan miten puhallinsektiot toimivat ja miten komppiryhmälle kannattaa kirjoittaa. Lisäksi sivutaan satsin kirjoitustekniikoita, mutta päähuomio on hyvän orkestrointitaidon kasvattamisessa. Lopuksi kurssilaiset saavat kirjoitustehtäviä, joissa harjoitellaan opittuja asioita käytännössä. 

Toinen viikonloppu keskittyy yhteistyöhön orkesterin kanssa. Turku Jazz Orchestra esittää laboratorio-orkesterina osallistujien kirjoittamat orkestrointi- ja sovitustehtävät. Jokainen opiskelija harjoituttaa omat kirjoitustehtävänsä itse ja tutustuu samalla big bandin johtamiseen. Kurssilaiset saavat kurssilla soitetusta materiaalista mukaan äänitteet ja partituurit, joita voi käyttää omina orkestraatio-oppaina tulevia kirjoitushetkiä varten.

Kurssi lähtee kirjoitusteknisesti hyvin perusasioista, joten kurssista hyötyäkseen ei tarvitse vielä olla kokenut sovittaja. Kurssi palvelee silti myös esim. ammattiopiskelijoita tai jo perusasiat hallitsevia, sillä kirjoitustehtäväpaketista löytyy myös haastavampia tehtäviä, ja oikean orkesterin kanssa toimiminen on aina kirjoittajalle parasta antia. Riittävän sujuva nuotinluku ja -kirjoitustaito sekä hyvät perustiedot musiikin perusteista tekevät kurssista osallistujalle antoisaa. 

Jos olet epävarma siitä, onko kurssi juuri sinulle sopiva, ota rohkeasti yhteyttä!

Kouluttaja Vellu Halkosalmi

Sovituskurssin kouluttajana toimii Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi. Hän on säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari, jonka työn ydintä on musiikillisten siltojen rakentaminen eri tyylilajien, orkestereiden ja muusikoiden kohtaamisissa. Hänen töitään ovat esittäneet useimmat kotimaiset orkesterit ja big bandit (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Sinfonia Lahti, Turun filharmoninen orkesteri, UMO Jazz Orchestra, Espoo Big Band ja Oulu All Star Big Band) sekä eturivin artistit kuten Jukka Perko ja Iiro Rantala. 

Halkosalmi on myös kansainvälisesti erittäin kysytty sovittaja ja hänen yhteistyökumppaneistaan löytyy nimiä kuten Chaka Khan, Laura Mvula, Snarky Puppy ja Quincy Jones. Lisäksi hänen sävellyksiä ja sovituksia ovat esittäneet monet klassisen musiikin ja jazzin kansainväliset huippuorkesterit, joista monia hän on myös vieraillut johtamassa. Halkosalmi on tullut vuosien varrella tutuksi myös innostavana pedagogina, sekä suositun musiikin oppikirja Tohtori Toonikan toisena tekijänä.

Kurssikokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Turun konservatorion kanssa. Kurssille otetaan maksimissaan 10 opiskelijaa. Opetuspäivät ovat klo 10.00-18.00 mittaisia.

Hinta: 300 eur (sis. kurssimateriaalit ja kahvit), lounaat ovat omakustanteisia
Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.8. mennessä oheisen linkin kautta

Lisätietoja:

Vellu Halkosalmi

puh. 040 5191 848

vellu@halkosalmi.com 

Taija Lähdetie
Tuottaja

Turku Jazz Orchestra

puh. 044 588 7708

info@tjo.fi 

www.tjo.fi