Top 20 - Future Hitmakers - haku päättyy 17.11.2019

UUTINEN

Top 20 – Future Hitmakers – haku päättyy 17.11.2019

Top 20 – Future Hitmakers on intensiivikurssi nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssin tavoitteena on auttaa tekijöitä etenemään urallaan ja verkostoitumaan muiden bii­sintekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa – sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia.

Hakuaika kurssille on 14.10.-17.11.2019.

Hae tästä!  

Vuoden 2020 kurssilla tunnetut musiikintekijät kertovat työskentelytavoistaan, biisiensä synnystä ja urapoluistaan.

Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat  ja valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pääsevät mukaan bisnekseen.

Kurssilla käsitellään myös kansainvälistä uraa niin tekijöiden kuin kustantajienkin näkökulmasta.

Huhtikuun kurssikerralla puretaan hittibiisi osiin – sanallisesti ja käytännön esimerkein.

Osallistujat pääsevät myös harjoittelemaan biisien tekoa co-write-kotitehtävinä ja saavat biiseistään palautetta alan ammattilaisilta. Kurssi huipentuu toukokuussa studiopäivään, jossa kurssilaiset tekevät co-write-tiimissä biisin päivän aikana.

Kurssilla korostuu käytännönläheisyys ja tiivis yhteistyö musiikkialan eri toimijoiden kanssa.

Kurssin järjestävät yhteistyössä Teosto, Suomen Musiikkikustantajat ry, Suomen Musiikintekijät ja Music Finland.

AIKATAULU JA OHJELMA

Future Hitmakers koostuu neljästä kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta. Lisäksi kolmen ensimmäisen kurssikerran päätteeksi kurssilaiset saavat co-write -kotitehtävän. Osallistuminen edellyttää sitoutumista kurssikertojen lisäksi myös co-write -työskentelyyn ja tiiviiseen biisinkirjoittamiseen omalla ajalla koko kevään mittaan.

MA 13.1.2020 KLO 15.30-19.30: BIISINTEKEMISESTÄ AMMATTI

Ensimmäisellä kurssikerralla käsitellään biisintekijän ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia ja sitä, miten biisinkirjoituksesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista ja työnjaosta sekä co-writesta ja niiden tekemisen hyödyistä.

Tilaisuutta isännöi Suomen Musiikintekijät.  Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

HUOM! Ensimmäisen kurssikerran jälkeen kannattaa varata vapaamuotoiseen tutustumiseen. Tämä osio ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava.

MA 10.2.2020 KLO 15.30-19.30: MITEN PÄÄSTÄ MUKAAN BISNEKSEEN?

Toisella kurssikerralla käsitellään levy-yhtiön ja kustantajan roolia ja alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat, miten lähestyä oikeita tahoja ja mistä tekijän tulovirrat muodostuvat.

Tilaisuutta isännöi Suomen Musiikkikustantajat ry. Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

MA 9.3.2020 KLO 15.30-19.30: KANSAINVÄLINEN URA

Kolmannella kurssikerralla käsitellään uran rakentamista kansainvälisesti ja sitä, millaisia reittejä kansainväliseen menestykseen voi olla. Ketkä ovat uranrakennuksen tärkeimmät partnerit ja mihin tekijän kannattaa uran alkuvaiheessa keskittyä, jos tähtäimenä ovat kansainväliset julkaisut ja isommat musiikkimarkkinat?

Tilaisuutta isännöi Music Finland. Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

MA 6.4.2020 KLO 15.30-19.30: BIISI PALASIKSI

Neljännellä kurssikerralla kaksi puhujaa avaavat biisinteon prosessia, kappaleen syntyvaiheista tuotantoon pienryhmässä. Kumpikin puhuja käyttää kaksi tuntia yhden biisin avaamiseen ja kurssilaisten ryhmät valmistelevat lyhyen tiivistelmän sessiosta toisilleen kurssikerran päätteeksi.

Tilaisuutta isännöi Teosto. Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, Helsinki

MA 11.5.2020: STUDIOPÄIVÄ

Kurssilaisille järjestetään päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta.

Paikka: The Fried Music Oy, Pursimiehenkatu 26 C, Helsinki

HAE KURSSILLE

Hakuaika kurssille on 14.10.-17.11.2019.

Kurssille otetaan 21 musiikintekijää. Kurssin osallistujavalinnat tehdään joulukuun puoliväliin mennessä, minkä jälkeen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kurssi on maksuton ja järjestetään Helsingissä. Kurssimatkat ja mahdolliset majoitukset ovat osallistujille omakustanteisia.

KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

Kurssille haetaan nuoria, lupaavia, aloittelevia kirjoittajia, joilla on jo kokemusta biisien tekemisestä tai musiikkialalla jo osittain toimivia tekijöitä, jotka ovat menestyksen kynnyksellä.

Oleellista on halu tehdä biisintekemisestä ammatti ja into luoda uutta musiikkia myös muille artisteille. Hakijan eduksi katsotaan co-write-kokemus ja kiinnostus suunnata kansainvälisille markkinoille pop-musiikin tekijänä. Kurssi on kohdennettu ensisijaisesti noin 17-27 vuotiaille musiikintekijöille, sillä kurssin tarkoitus on kannustaa nimenomaan nuoria musiikintekijöitä alalle. Mukaan voivat hakea myös muun ikäiset, missä tapauksessa hakijan tulee keskittyä perustelemaan hakemuksessa erityisen hyvin, miksi juuri hänen pitäisi tulla valituksi.

TOP 20 -KURSSISTA SANOTTUA

”Hitmakers-kokemus ajoi mun biisintekijyydessä monia asioita vauhdilla eteenpäin. Mentoreilta sai hyödyllisiä vinkkejä ja käytännön tietoa, ja samalla kirjoittaminen muiden kurssilaisten kanssa kehitti omaa tekijyyttä. Kurssin jälkeen oon mm. ollut Song Hotel -biisileirillä, saanut sitä kautta ensimmäisen kansainvälisen cuttini ja jatkanut kirjoittamista eri artistien ja songwriterien kanssa. Iso osa mun nykyisistäkin cowriteista tulee tehtyä kurssilla tavattuje tyyppien kanssa ja parasta ehkä täs kaikessa onkin se, että työkavereista on tullut samalla myös frendejä.” 
Emmi Hakala, osallistui kurssille 2017

”Kurssilla hienointa oli nähdä muiden kurssilaisten erilaisia musiikillisia taustoja sekä erilaisia toiveita tulevaisuudesta musiikin parissa. Vierailevilta puhujilta isoin anti oli nähdä eri perspektiivit ja työtavat, joilla musiikkia voi lähestyä ja työstää. TOP20 -kurssi on mielestäni hyvä alusta musiikkimaailman ja -bisneksen hahmottamiseen sekä avaus co-write-kulttuurin arkeen.” 
Johannes Brotherus & Antti Heiskala / KUUMAA-yhtye osallistuivat kurssille 2017

Aikaisempien vuosikurssien kurssilaisista moni on päätynyt alalle ja tekee musiikkia ammattilaisina. Useampikin kirjoittaja on solminut kurssin jälkeen kustannussopimuksen. Näiden joukossa on mm. Olavi Uusitalo, Teemu Javanainen (2018), Mikko Koivunen (2017) ja Tiina Vainikainen (2016). Tiina Vainikaisesta onkin nopeasti tullut yksi Suomen menestyneimpiä pop-kirjoittajia ja ensimmäisen vuoden sisällä hänellä oli 5 Suomen ykköstä Spotifyssa. Voit lukea lisää Tiinan tarinasta Teostory-lehdestä.

Vuoden 2020 kurssin hakuaika on 14.10.-17.11.2019. 

Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely