Teostosta 34 miljoonaa euroa musiikin tekijöille ja kustantajille

Teostosta 34 miljoonaa euroa musiikin tekijöille ja kustantajille

Teosto maksoi 15.6. kesäkuun tilityksen säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikin kustantajille. Musiikin esityskorvauksia maksettiin kaikkiaan 34 miljoonaa euroa, joista 15 miljoonaa euroa kotimaisille musiikintekijöille ja 19 miljoonaa euroa ulkomaisille musiikintekijöille.

Maksetussa tilityksessä olivat mukana muun muassa vuoden 2016 korvaukset tv:stä, konserteista ja elävän musiikin tilaisuuksista sekä korvauksia radiossa, ulkomailla ja online-palveluissa loppuvuonna 2016 esitetystä musiikista.

Ulkomaan tilityksissä huippuvuosi, kasvua myös onlinessa ja radiossa

Ulkomaan korvaukset Teoston asiakkaille ovat olleet huimassa kasvussa. Kesäkuussa Teoston asiakkaat saivat ulkomailta korvauksia lähes 640 000 euroa.

”Osasyy suomalaisen musiikin suosiolle ulkomailla on Sibeliuksen taannoinen juhlavuosi. Kesäkuun tilityksen tietojen valossa suomalainen musiikki on soinut erityisesti Ranskassa, Belgiassa ja Iso-Britanniassa, mistä suurin osa kesäkuussa maksetuista korvauksista on peräisin”, Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä kertoo. 

Muita kasvun alueita musiikin tekijöille olivat kaupallinen radio sekä online-palvelut.

”Radiokanavilla soitetaan paljon suomalaista musiikkia, mikä näkyy myös kotimaisille asiakkaillemme maksettavien korvausten määrässä. Radiokorvaukset ovat olleet tasaisessa kasvussa jo useamman vuoden ajan, ja nyt tilitimme kaupallisten radioiden korvauksia asiakkaillemme yli 600 000 euroa.  Myös online-palveluista kerättyjä korvauksia maksettiin lähes 200 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin”, Sipilä summaa tilityksen kasvualueita.

 

Lue lisää Teoston sivuilta