Teoston BiisiPumppu tuo musiikin tekemisen ja musiikintekijät koulujen musiikkitunneille

Teoston BiisiPumppu tuo musiikin tekemisen ja musiikintekijät koulujen musiikkitunneille

OKM:ltä 40 000 euron avustus valtakunnalliselle kouluprojektille.

 
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 40 000 euron avustuksen Teoston käynnistämälle valtakunnalliselle kouluprojektille, jonka tavoitteena on saada musiikin luova tekeminen osaksi suomalaisten koulujen opetustoimintaa.
 
”On hienoa, että OKM on mukana tukemassa BiisiPumppua. OKM:n tuki mahdollistaa hankkeen menestyksekkään toteuttamisen. On ollut myös erityisen ilahduttavaa huomata, että musiikintekijät ovat lähteneet innolla hankkeeseen mukaan. Esikuvien merkitys lasten ja nuorten harrastamisessa on valtava”, kertoo Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Korhonen.
 
Projektin aikana tunnetut musiikintekijät, kuten Jukka Immonen, Ville Galle, Jenni Vartiainen ja Anssi Kela jalkautuvat kouluihin ympäri Suomen kertomaan, miten heidän biisinsä syntyvät ja opastamaan oppilaita musiikin tekemisessä opettajien apuna.
 
Koulujen BiisiPumppu-projekti on osa laajempaa Pumppu-hanketta, jolla halutaan parantaa musiikin menestymisen mahdollisuuksia ja musiikintekijöiden toimintaedellytyksiä Suomessa.  
 
BiisiPumppu-projektissa on mukana 13 pilottikoulua ympäri Suomen. Koulut ottavat musiikin tekemisen osaksi musiikin ja äidinkielen oppitunteja keväällä 2014. Kaikilla kouluilla on myös omat tekijäkummit, jotka ovat opettajien apuna ja tukena, kun musiikin tekemistä aletaan opettaa ja lapsia sekä nuoria ohjataan tekemään omia biisejään.
 
Projektista sisältöä tulevaan opetussuunnitelmaan
 
Projektin aikana dokumentoidaan musiikin tekemistä osana opetusta ja pyritään löytämään toimivimpia tapoja opettaa musiikin tekemistä luokkahuoneympäristössä. Jo olemassa olevia työkaluja ja menetelmiä hyödynnetään projektissa mahdollisimman monipuolisesti. Samalla pyritään madaltamaan kynnystä ottaa luova musiikin tekeminen mukaan koulujen musiikinopetukseen. Tavoitteena on, että löydöksistä saataisiin uusia avauksia vuonna 2016 tehtävään opetussuunnitelmaan.
 
Kouluprojekti jatkuu kevätlukukauden 2014 ajan
 
Kouluprojekti käynnistettiin marraskuussa 2013 ja osa musiikintekijäkummeista on jo ehtinyt tehdä kouluvierailuja. Toden teolla musiikkia aletaan tehdä kouluissa keväällä 2014, jolloin musiikintekijät kiertävät omissa kummikouluissaan.
 
Mukana projektissa ovat Teoston lisäksi myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Rockway, Kustannusosakeyhtiö Otava, F-Musiikki ja Atea Finland.