Teosto-palkinnon saajaksi lähes 100 ehdotusta kotimaisen musiikin kuuntelijoilta

Teosto-palkinnon saajaksi lähes 100 ehdotusta kotimaisen musiikin kuuntelijoilta

Huhtikuussa jaetaan jälleen Teosto-palkinto, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista. Palkinto jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle uudelle kotimaiselle musiikkiteokselle. Teosto keräsi ehdotuksia palkinnon saajaksi ensimmäistä kertaa myös suurelta yleisöltä, ja verkkosivujen kautta ehdotuksia saapui yhteensä lähes 100.

”Päätimme kerätä ehdotuksia palkinnon saajaksi aiempaa laajemmin kotimaisen musiikin kuuntelijoilta saadaksemme tietoa, millaiset musiikkiteokset puhuttelivat suomalaisia viime vuonna. Myös nämä ehdotukset huomioidaan, kun palkinnon saajaa valitaan. Ehdotuksia tuli monipuolisesti eri musiikkityylejä edustavista teoksista ja mukana on niin räppiä, lastenmusiikkia, rockia, iskelmää kuin taidemusiikkiakin. On ilahduttavaa huomata, että Suomessa tehdään todella monipuolista musiikkia, joka löytää ystävänsä ja kuulijansa”, toteaa Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

Esiraadin valitsemat Teosto-palkintoehdokkaat julki 17.2.2016

Yleisöltä saadut ehdotukset palkittavista teoksista ovat parhaillaan musiikkialan asiantuntijoista koostuvan esiraadin pöydällä. Arvioinnissa huomioidaan kaikki palkintokriteerit täyttävät ehdotukset, eli kotimaiset teokset, jotka on kantaesitetty tai julkaistu vuoden 2015 aikana.

Esiraatilaiset tuovat lisäksi omia ehdotuksiaan palkittavista teoksista muiden raatilaisten arvioitaviksi. Esiraati tekee kaikkien ehdotusten pohjalta listauksen mahdollisista palkittavista teoksista, joiden joukosta varsinainen Teosto-palkintoraati valitsee voittajan tai voittajat.

Esiraadin valitsemat Teosto-palkintoehdokkaat ja raatien kokoonpanot julkistetaan 17. helmikuuta Teoston toimitiloissa Helsingissä pidettävässä lehdistötilaisuudessa.

Lopullinen Teosto-palkinnon saaja tai saajat julkistetaan huhtikuussa 2016. Tällöin varsinainen palkintoraati on kuunnellut kaikki esiraadin valitsemat ehdokkaat ja valinnut yhden tai useamman teoksen palkittavaksi.

Yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä taidepalkinnoista

Teosto-palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia musiikkiteoksia, jotka voivat edustaa mitä tahansa musiikin lajia. Palkintoa ei jaeta myyntimäärien perusteella. Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan 1 – 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa. Palkintoa jakavat musiikintekijät ja -kustantajat, ja palkinnon saajan tulee olla Teoston musiikintekijäasiakas.

Lue lisää: Ehdotukset palkinnon saajaksi Teoston kotisivuilla