Teosto kerää ehdotuksia Teosto-palkinnon saajaksi

Teosto kerää ehdotuksia Teosto-palkinnon saajaksi

Teosto-palkinto jaetaan jälleen ensi keväänä ja ensimmäistä kertaa myös suuri yleisö voi antaa ehdotuksensa palkinnon saajaksi. Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista, joka jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle kotimaiselle musiikkiteokselle.

Ehdokkaita Teosto-palkinnon saajiksi kartoittaa esiraati, jolle kaikki voivat ehdottaa mielestään upeaa, rohkeaa tai omaperäistä teosta. Ehdotus voi koskea teosta tai teoskokonaisuutta (esim. kokonainen levy), joka on julkaistu tai kantaesitetty vuonna 2015. Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella ja tunnustuksen saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia.

Ehdokkaita voi ilmoittaa Teoston kotisivuilta löytyvällä lomakkeella 20.12.2015 saakka.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa ja se jaetaan 1 – 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

Vuonna 2015 Teosto-palkinnon voitti Mikko Hassinen levyllään Elektro GT. Aiemmin palkinnon ovat saaneet teoksistaan mm. Risto Ylihärsilä, Anna Eriksson, Minna Viljamaa, Wimme Saari ja Tapani Rinne, Asa, Jonna Tervomaa sekä Marzi Nyman.

Lopullinen palkinnon saaja julkistetaan huhtikuussa 2016. Esiraadin ja myös varsinaisen raadin kokoonpanot julkistetaan helmikuussa Teosto-palkintoehdokkaiden julkistuksen yhteydessä.

Aikataulu:

  • Tammikuussa julkaistaan kooste siitä, millaisia teoksia esiraadille ehdotettiin
  • Esiraadin valitsemat palkintoehdokkaat julkistetaan 17. helmikuuta
  • Voittaja julkistetaan huhtikuussa 2016

Tietoa Teosto-palkinnosta: