Teosto ja YouTube uusivat sopimuksensa

Teosto ja YouTube uusivat sopimuksensa

Teosto ja YouTube ovat uusineet sopimuksensa musiikin käytöstä Suomen YouTube-palvelussa. Sopimus varmistaa, että Teoston asiakkaana oleville musiikintekijöille ja -kustantajille maksetaan korvaus, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTubessa Suomessa. 

 
Musiikintekijät ja -kustantajat voivat käyttää jatkossakin YouTubea oman musiikkinsa jakelukanavana. Samoin myös YouTuben käyttäjät voivat edelleen nauttia haluamistaan musiikkia sisältävistä videoista.
 
”Olemme tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen musiikinkäytöstä YouTubessa. Tavoitteemme on, että musiikintekijät ja -kustantajat saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan käytetään.  Haluamme, että musiikkia on mahdollisimman paljon kuluttajien saatavilla ja että musiikin ystävät voivat nauttia musiikkisisällöistä mahdollisimman helposti”, Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä kommentoi.
 
”Sopimuksen uusiminen Teoston kanssa on tärkeä askel tavoitteessamme varmistaa arvonluonti musiikin tekijöille sekä paras mahdollinen kokemus suomalaisille kuluttajille”, sanoo YouTuben Sami Valkonen, Director of International Music Publishing Partnership
 
Musiikintekijöille ja -kustantajille kertyy tuloa, kun YouTuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa esitetään mainoksia.