Taiken koronahaku avoinna 4.2.-17.2.2022

UUTINEN

Taiken koronahaku avoinna 4.2.-17.2.2022

Taiken seuraava koronatuen haku avautuu 4.2.2022. Nyt huomioidaan myös menetetyt tulot. Erillistä työsuunnitelmaa ei tarvita.

Taiteen edistämiskeskus jakaa seuraavassa koronahaussa yhteensä noin 34 miljoonaa euroa taiteilijoille, kulttuurialan ja luovan alan ammattilaisille sekä alan yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille. Hakuaika alkaa 4.2. ja päättyy 17.2. kello 16.00.

Tukea voivat hakea kaikki taiteen, kulttuurin ja luovien alojen ammattiryhmät. Tukimuotoja on kaksi: apuraha yksityishenkilöille ja avustus yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille. Hakijan tulee valita niistä toinen.

Yksityishenkilöille myönnetään 4000 – 6000 euron apuraha. Kaikki hakijat saavat saman summan ja myönnettävä summa määräytyy hakemusten määrän mukaan. Tarkoitus on myöntää tukea mahdollisimman laajalle joukolle ammattilaisia, jotka täyttävät haun kriteerit.

Apurahan tarve arvioidaan hakijan ammattilaisuuden ja menetettyjen työtilaisuuksien ja tulojen perusteella. Erillistä työsuunnitelmaa ei tarvita. Apurahaa voi käyttää esimerkiksi oman ammattitaidon ylläpitämiseen, toiminnan suunnitteluun, harjoitteluun, taiteelliseen tai luovaan työhön tai niitä tukevaan toimintaan.

Yksityiset elinkeinonharjoittajat ja yksinyrittäjät voivat hakea avustusta, jonka määrä on 6000 euroa. Avustushaussa arvioidaan ammattilaisuuden ja menetettyjen tulojen lisäksi avustuksen käyttötarkoitusta.

Koronatukien haku perustuu hallituksen 3.2.2022 eduskunnalle esittämään lisätalousarvioon.

Haun aikataulu

Molemmissa tukimuodoissa hakuaika alkaa 4.2. ja päättyy 17.2. klo 16.00. Kaikki hakijat saavat tiedon päätöksestä, yksityishenkilöt huhtikuun alussa ja yrittäjät huhtikuun loppuun mennessä. Tuet maksetaan mahdollisimman pian päätöksenteon jälkeen.

Joulukuussa päättyneen edellisen koronatukien hakukierroksen päätökset tehdään maaliskuussa.

Taike järjestää hausta kaksi Teams-infoa: ke 9.2. klo 15 ja ma 14.2. klo 11. Infoihin ei tarvitse ilmoittautua. Linkit löytyvät tapahtumakalenterista verkkosivuilta.