Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät -kunniamaininta Pikku Kakkoselle

UUTINEN

Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät -kunniamaininta Pikku Kakkoselle

Suomen Musiikintekijät ry kiittää vuosittain tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Tänä vuonna kunniamaininnan saa Ylen lastenohjelma Pikku Kakkonen.

Pikku Kakkosessa on yli 40 vuoden ajan soinut vahvasti musiikki. Vuodesta toiseen tämä suosittu lastenohjelma on tarjonnut työtilaisuuksia musiikintekijöille ja tutustuttanut lapset uusiin lauluihin, mikä on tehnyt siitä tärkeän toimijan suomalaisen lastenmusiikin kentällä. Uudet laulut ja samalla niiden tekijät ovat tulleet TV:stä tutuiksi ja tavoittaneet sen jälkeen lapset ja perheet myös livekonserteissa.

”Suomalainen lastenmusiikki on maailman mittakaavassa poikkeuksellisen korkeatasoista ja monimuotoista. Pikku Kakkonen on omalta osaltaan ollut mahdollistamassa tätä kehitystä. Koska Pikku Kakkosen rooli suomalaisen lastenmusiikin kentällä on niin merkittävä, kannustammekin ohjelman tekijöitä olemaan rohkeita tilaamaan runsaasti uutta kotimaista musiikkia. Näin lastenmusiikki pysyy kiinni ajassa ja uudistuu. Pidetään yhdessä hyvää huolta tämän arvokkaan kulttuurin osa-alueen virkeydestä ja elinvoimaisuudesta. Pro Musiikintekijät on tällä kerralla erityisesti pro lapset!”, toteaa Suomen Musiikintekijöiden hallitus palkintoperusteluissaan.

Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä ja lasten musiikkituotannoista vastaava tuottaja Saila Lintula kiittävät Suomen Musiikintekijöitä huomionosoituksesta.

”Pikku Kakkosen väki on iloisen yllättynyt huomionosoituksesta. Musiikki on ollut tärkeä osa Pikku Kakkosta koko sen historian ajan, kiitos siitä laajalle joukolle musiikintekijöitä.

Pikku Kakkosessa musiikki on mukana niin sukupolvelta toiselle siirtyvinä laululeikkeinä kuin uutena lastenmusiikkina. Kannustamme musiikkiharrastusten pariin, tarjoamme konserttielämyksiä livenä ja tallenteina ja Leikitään Pikku Kakkosta -kiertueella perheet yhdessä kokevat festarielämyksiä. Kaikkea tätä meillä on ollut ilo tehdä lasten asialle omistautuneiden ammattilaisten kanssa. Yhdessä olemme tarjonneet vahvoja tunteita, tanssittaneet askelia ja luoneet pohjaa lapsen positiiviselle kasvulle. Pikku Kakkosen lastenkonsertteja on katsottu Areenassa lähes viisi miljoonaa kertaa, mikä kertoo siitä, kuinka paljon musiikki vetoaa lapsiin”, he toteavat.

Kunniamaininta myönnettiin Pikku Kakkoselle 12.12.2023.

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Suomen Musiikintekijät on 1954 perustettu musiikintekijöiden etujärjestö. Se edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.

Kuvassa lasten musiikkituotannoista vastaava tuottaja Saila Lintula (vasemmalla) ja Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä.

Pro Musiikintekijät -kunniamaininnat

2023 Pikku Kakkonen
2022 Savoy-teatteri
2021 Lastenmusiikki ry
2020 Jyrki Laiho, Validi Karkia -klubi ja Kaisa Rönkkö, Music Finland
2019 Ylen radiotoimittajat Susanna Vainiola, Marko Maunuksela, Tuuli Saksala, Teppo Vapaus ja Miikka Koivisto
2018 UMO Jazz Orchestra, taiteellinen tiimi
2017 Sirpa Lahti, Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskus

Prix Elvis -kunniamaininnat kautta aikojen (kunniamaininta oli nimeltään Prix Elvis vuoteen 2016 saakka)

2016 Koko Jazz Club
2015 Risto Hemmi ja Finnvox Studiot
2014 Musiikkiteatteri Kapsäkki
2013 Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjan työryhmä
2012 Paavo Arhinmäki
2011 Tarja Närhi
2010 Pirkko Kotirinta
2009 Otto Donner
2008 Martti Heikkinen
2007 Jake Nyman
2006 Vantaan Viihdeorkesteri
2005 Jukka Liedes
2004 Lahden Kaupunginteatteri
2003 Suomen Tulli
2002 Radio SuomiPop
2001 Ilosaarirock (Joensuun Popmuusikot ry)
2000 Jukka Haavisto
1999 Jussi Raittinen
1998 Uusi Iloinen Teatteri
1997 Atte Blom
1996 Maarit Niiniluoto
1995 Olli Metsänen
1994 UMO
1993 Juhani Merimaa
1992 Pekka Gronow
1991 Ilpo Hakasalo