Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät –kunniamaininta myönnettiin Sirpa Lahdelle Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksesta

Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät –kunniamaininta myönnettiin Sirpa Lahdelle Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksesta

Suomen Musiikintekijät ry haluaa vuosittain kiittää tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Tänä vuonna kunniamaininta myönnetään Sirpa Lahdelle Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksesta.

Sirpa Lahti on kansanmusiikin moniosaaja ja muusikko. Hän on toiminut Kansamusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen toiminnanjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Lisäksi hän on tapahtumajärjestäjä ja tuottaja. Hän on aikaisemmin toiminut muun muassa Kaamospelien (Vantaan Kansanmusiikkiviikko) tuottajana, Haapavesi Folkin markkinointipäällikkönä ja toiminnanjohtajana sekä Pro Kaustinen ry:n hallituksen puheenjohtajana.

”Sirpa Lahti tekee työtä rakkaudesta lajiin. Hänen työssään yhdistyy intohimo, luja ammattilaisuus ja tavoitteellisuus,” kiittää Suomen Musiikintekijät ry:n puheenjohtaja sanoittaja, laulaja Kaija Kärkinen.

Sirpa Lahden tuloksellinen työ kansanmusiikin ammattilaisten näkyvyyden ja arvostuksen puolesta huipentui kaikkien aikojen ensimmäiseen Etnogaalaan, joka toi kotimaisen kansanmusiikin ja maailmanmusiikin tekijät ja tuotannon Tavastian lavalle 7.11.2017.

”Gaala onnistui loistavasti ja sen saama positiivinen palaute ylitti kaikki odotukset ja genrerajat. Suomalainen musiikki on jo maailmalla, sen oli jo aikakin tulla näkyväksi ja kuuluvaksi myös kotimaassa,” Kaija Kärkinen toteaa.

”Tämä tuntuu kunnianosoitukselta koko alaamme kohtaan, sillä kansanmusiikin asiat ovat monella tavalla ottaneet isoja edistysaskelia viime vuosina,” Sirpa Lahti kiittää. Hän haluaa myös korostaa yhteistyön merkitystä.

”Omalta osaltani saan kiittää kaikista hyvistä ideoista, kannustamisesta, tuesta ja yhteistyöstä lukemattomia ihmisiä eri tiimeissä ja tahoilla, erityisesti kollegaani Riitta Huttusta. Tämä ei ole mikään yhden naisen show, vaan useiden huipputaitavien toimijoiden pitkällä työllä saavutettua kehitystä alalla, jonka eteen ehdottomasti jatkan työn tekoa edelleen.”

 

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Suomen Musiikintekijät ry (ent. Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry) on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistys on perustettu vuonna 1954, ja sillä on noin 1000 jäsentä.

Kuva: Aku Toivonen

Pro Musiikintekijät -kunniamaininnat

2017 Sirpa Lahti, Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskus

 

Prix Elvis -kunniamaininnat
2016 Koko Jazz Club

2015 Risto Hemmi ja Finnvox Studiot

2014 Musiikkiteatteri Kapsäkki

2013 Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjan työryhmä

2012 Paavo Arhinmäki

2011 Tarja Närhi

2010 Pirkko Kotirinta

2009 Otto Donner

2008 Martti Heikkinen

2007 Jake Nyman

2006 Vantaan Viihdeorkesteri

2005 Jukka Liedes

2004 Lahden Kaupunginteatteri

2003 Suomen Tulli

2002 Radio SuomiPop

2001 Ilosaarirock (Joensuun Popmuusikot ry)

2000 Jukka Haavisto

1999 Jussi Raittinen

1998 Uusi Iloinen Teatteri

1997 Atte Blom

1996 Maarit Niiniluoto

1995 Olli Metsänen

1994 UMO

1993 Juhani Merimaa

1992 Pekka Gronow

1991 Ilpo Hakasalo