Suomen Musiikintekijät tukee UMO:n Kauan eläköön UMO -Mesenaattikampanjaa

UUTINEN

Suomen Musiikintekijät tukee UMO:n Kauan eläköön UMO -Mesenaattikampanjaa

Tuella pyritään varmistamaan UMO:n toiminnan jatkuvuus haastavassa taloustilanteessa.

UMO:n vuonna 1976 perustettu orkesteri on kotimaisessa big band – ja jazz-kentällä käsite. UMO:n 16-henkinen kokoonpano tekee vuosittain lähes sata konserttia ympäri Suomen esittäen monipuolista ohjelmistoa aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin.

UMO:n taloudellinen tilanne on ollut jo pitkään haastava. Taustalla ovat muun muassa leikkaukset orkesterin saamassa julkisen rahoituksen tuessa. UMO:n toiminnan jatkuvuus on nyt kriittisessä vaiheessa, sillä Helsingin kaupunki on nimennyt selvitysmiehen tutkimaan orkesterin toiminnan jatkumisen mahdollisuuksia.

– UMO on suomalaisessa musiikkikentässä merkittävä toimija. Nyt rahoitus kattaa vain perustoiminnan ylläpidon, eikä UMO:lla ole mahdollisuuksia esimerkiksi tilata uusia sävellysteoksia. Muun muassa näistä syistä koimme tärkeäksi lähteä tukemaan Kauan Eläköön UMO -kampanjaa 2000 eurolla, kertoo Suomen Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen.

– UMO:n merkitys suomalaisille musiikintekijöille ja erityisesti uusille musiikillisille avauksille on korvaamaton. Osallistumalla Mesenaattikampanjaan haluamme osoittaa tukemme UMO:lle. Samalla haluamme muistuttaa UMO:n omistajalle, eli Helsingin kaupungille, kuinka tärkeää on varmistaa UMO:n elinvoimaisuus tulevaisuudessakin, toteaa Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtaja Kaija Kärkinen.

Mesenaattikampanjan rinnalla UMO järjestää Kauan eläköön UMO! -tukikonsertin maanantaina 29.10.2018 Finlandia-talolla. UMOn solisteina konsertissa vierailevat muiden muassa Anna Puu, Paleface, Jimi Tenor, Samit Pitkämö ja Saari, Aija Puurtinen, Higher Ground Vocals, Jukka Perko, Teemu Viinikainen, Jukka Eskola, Jaakko Kuusisto, Kerkko Koskinen sekä bigbandillinen entisiä umolaisia, mm. Eero Koivistoinen, Olli Ahvenlahti, Jukkis Uotila, Pekka Sarmanto ja Pentti Lahti.

Konserttiliput ovat myynnissä Ticketmasterissa ja Mesenaattikampanjassa.

Lisätietoa UMOsta.

Suomen Musiikintekijät ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistys on perustettu vuonna 1954, ja sillä on yli 1000 jäsentä.

musiikintekijat.fi