Suomalaismepit saivat musiikintekijän kummikseen

Suomalaismepit saivat musiikintekijän kummikseen


Kuva: Juha Roininen

 

Teoston Kulttuurikummi-hankkeen käynnistys keräsi keskiviikkona Brysseliin merkittävän joukon suomalaisia musiikin tekijöitä ja europarlamentaarikkoja.
 
Hankkeen tavoitteena on saattaa yhteen poliittiset päättäjät ja musiikintekijät keskustelemaan ajankohtaisista ja luovalle alalle tärkeistä kysymyksistä.
 
”Kulttuurikummius avaa niin MEPeille kuin kansanedustajillekin mahdollisuuden tutustua lähietäisyydeltä musiikintekijöihin ja heille ajankohtaisiin tärkeisiin kysymyksiin. Tällainen suora yhteys politiikan ja luovan alan välillä on entistäkin tärkeämpi tässä monimutkaistuvassa ja alati muuttuvassa maailmassamme”, toteaa Teoston puheenjohtaja Kim Kuusi.
 
”Tekijänoikeushallintoa koskeva sääntely kumpuaa tällä hetkellä paljolti EU:sta käsin. Yleiseurooppalainen sääntely lisääntyy, mikä on monissa kysymyksissä, kuten laittoman kopioinnin vastaisessa taistelussa, hyvä. Kaikissa tekijänoikeuskysymyksissä yleiseurooppalaisuus ei kuitenkaan ole automaattisesti se ainoa lääke”, sanoo kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.
 
Teoston Kulttuurikummi-tilaisuus oli osa Brysselissä järjestettyä euroopanlaajuista Meet the Authors –tapahtumaa. Tekijäjärjestöjen kattojärjestön Gesacin organisoimassa tapahtumassa europarlamentaarikot, komission edustajat ja musiikintekijät eri puolilta Eurooppaa pääsivät luotaamaan kulttuurialojen tilaa ja tulevaisuutta Euroopan tasolla.
 
Europarlamentin kummiparit ovat
 
Heidi Hautala Olavi Uusivirta
 
Liisa Jaakonsaari Jani Uhlenius
 
Anneli Jäätteenmäki Riikka Talvitie
 
Miapetra Kumpula-Natri Kaija Kärkinen
 
Merja Kyllönen Juha Tikka
 
Sirpa Pietikäinen Kim Kuusi
 
Olli Rehn Tommi Läntinen
 
Petri Sarvamaa Kimmo Hakola
 
Sampo Terho Heikki Elo
 
Nils Torvalds Olli Virtaperko
 
Paavo Väyrynen Eija Hinkkala
 
Henna Virkkunen Antti Kleemola
 
Kulttuurikummi-hanke käynnistettiin eduskunnassa vuonna 2009. Hankkeen puitteissa yli 160 kansanedustajalla on ollut oma henkilökohtainen musiikkikumminsa. Europarlamentissa kummiparit muodostettiin nyt toista kertaa.