Suomalaisen musiikkiviennin uusi kohde: artisti ja musiikin tekijä

Suomalaisen musiikkiviennin uusi kohde: artisti ja musiikin tekijä

Tune Pan Alley Oy avaa 21.5.2015 sivuston tunepan.com. Tunepan Alley Oy on viime kesänä perustettu suomalaisten musiikin tekijöiden kehittämä start up –yritys.Tunepan.com toimii platform-mallisena verkkoyhteisöpalveluna sekä digitaalisena julkaisijana. 

Verkkopalvelussa musiikintekijät voivat tehdä tuotantosopimuksia sekä tuottaa ja julkaista digitaalisesti musiikkia. Julkaisu tapahtuu verkossa toimiviin digikauppoihin ja streamauspalveluihin. Mukana ovat mm. Itunes, Google Play, Spotify ja Deezer. 

Palvelu on invitation-only periaatteella jäsenensä valitseva palvelu. Tällä hetkellä mukana on noin 200 beta-käyttäjää, jotka koostuvat pääasiassa suomalaisista studiomuusikoista ja tuottajista. 

Tunepan.com –sivustolla on tarkoitus paikata vallitsevaa crowdsourcing-henkisen online-alustan puutetta ammattimaisella tasolla työskenteleville musiikintekijöille. 

Globaalissa musiikintekijöiden verkkoyhteisössä on myös vahva kansainvälisen työllistämisen tavoite.

Tunepan Alley Oy on alusta asti käyttänyt palvelun suunnittelussa ja sisällössä Elvis ry:n, Teoston sekä Muusikkojen liiton asiantuntemusta. Verkkoyhteisön tavoite on kasvaa kansainvälisesti merkittäväksi verkkotyökaluksi. 

Tunepanilla on selkeä missio: Helpotetaan musiikintekijöitä musiikin tekemisessä ja sen julkaisussa kansainvälisesti. Tämän tavoitteen mukaisesti Tunepanin jäsenet saavat pitää myös tuottamansa musiikin oikeudet sekä myyntivoitot itsellään 100%. Tunepanin liiketoiminta-ajatus perustuu vuosimaksuun sekä tuotemyyntiin.