Suomalaisen musiikin osuutta lisätään Ylen radiokanavilla

UUTINEN

Suomalaisen musiikin osuutta lisätään Ylen radiokanavilla

Yle tukee kotimaista musiikkialaa ja tarjoaa yleisölle yhteisöllisyyden tunnetta.

Suomalaisten artistien tekemää musiikkia kuullaan jatkossa enemmän Ylen radiokanavilla. Yle Radio Suomessa on jo aiemmin lisätty kotimaisen musiikin määrää, ja sitä lisätään edelleen niin lähetysvirta- kuin musiikkiohjelmissa.

“Kriisiaikana on tarvetta pitää yllä myös oman kulttuurin tuomaa jatkuvuuden ja läheisyyden tunnetta. Kotimainen musiikki auttaa tähän tarpeeseen oikein hyvin. Samalla tuemme suomalaisia musiikin tekijöitä taloudellisesti”, toteaa julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Myös YleX reagoi poikkeustilaan nostamalla merkittävästi kotimaisen musiikin määrää. Kanavan erikoisohjelmat soittavat enemmän kotimaista musiikkia. YleX:n ydintehtävänä on nostaa suomalaista musiikkia, ja sisältötyötä tehdään runsaasti myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

“Tarkoituksena on korostaa rooliamme yleisön ja kotimaisen musiikin yhdistäjinä”, sanoo Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Yle kertoi eilen uudesta Yle Olohuone -konseptista, joka pitää sisällään inspiroivaa ja yhteisöllistä livesisältöä myös musiikin saralla. Tarkoituksena on luoda yhteisiä kokemuksia ja panostaa vuorovaikutukseen yleisön kanssa.

Yhteistyötä muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa kehitetään parhaillaan.