SÄV/SAN-lauluntekijäfestivaali tulee jälleen 24.–25.3.2017

SÄV/SAN-lauluntekijäfestivaali tulee jälleen 24.–25.3.2017

Tampereen Telakalla järjestetään 24.–25.3.2017 neljäs lauluntekijyyteen keskittyvä SÄV/SAN – International Singer & Songwriter Festival. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä erilaisia näkökulmia laulun tekemiseen ja tuoda samalla laulut lähelle kuulijaa, paljaina ja riisuttuina sooloesityksinä.

Vuosien saatossa Telakan lavalla on nähty hyvin monenlaisia esityksiä, kuten Riston räjähtävää elektronista ekspressionismia, Emily Portmanin palkittua brittifolkia, Yonan herkkiä tulkintoja keskeneräisistä lauluista ja Jukka Nousiaisen suomirock-revisionismia. Tänäkin vuonna tarjonta on hyvin laaja-alainen ja tunnelmiltaan rikas.

 

OHJELMA

Pe 24.3.2017

Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho

The Hearing

Robert Ensio Niemistö

 

La 25.3.2017

Anne-Mari Kivimäki

Ashwini Gore-Deshpande (IN)

Nightbird

 

Perjantai 24.3. on omistettu uudelle musiikille. Illan avaa konstailemattomien lauluntekijöiden uuteen nousevaan kaartiin jo mainitun Nousiaisen ja Litku Klemetin ohella lukeutuva Robert Ensio Niemistö, joka tunnetaan myös Itä-Hollola Installaation laulajana. Tuottelias lauluntekijä on julkaissut soolotuotantoaan lähinnä kasettiformaatissa.

Perjantain toinen esiintyjä on Teosto- ja Nordic Music Prize -palkintoehdokas The Hearing. Monialaisen taiturin Ringa Mannerin ääntä on kuultu monien muidenkin Suomi-indien kärkinimien, kuten Citymanin, Pintandwefallin ja Pokettu Knifen levyillä, mutta sooloprojektissaan The Hearing Manner puhkeaa kukkaan. Eipä ihme, että Manner on päässyt esittämään musiikkiaan lukuisiin eri maihin!

Illan huipennuksena nähdään suomalaisen pop-yleisön kestosuosikki Jonna Tervomaa tuottajansa Jussi Jaakonahon säestämänä. Tervomaa on ollut musiikin ystävien huulilla vuoden 1998 debyytistään alkaen. Telakalle Tervomaa saapuu käytännössä suoraan studiosta, missä hän on valmistellut seuraajaa vuoden 2013 kultaa myyneelle ”Eläköön”-albumille. Kenties saamme kuulla jotain ennen julkaisematontakin!

Lauantain 25.3. ohjelmisto lähestyy perinteitä erilaisista kulmista. Illan ensimmäinen esiintyjä Nightbird hakee innoituksensa bluesista ja tummasävyisestä metsäfolkista. Anna-Stina Jungerstamia voinee pitää jollain tasolla Mirel Wagnerin hengenheimolaisena, ja myös Nightbird on vähitellen saanut sijaa myös ulkomaan keikkapaikoilla.

Illan keskimmäinen esiintyjä Ashwini Gore-Deshpande tarjoaa kuulijoille harvinaista herkkua ainakin Tampereen leveyspiireillä. Hän on klassisen intialaisen musiikin taitaja ja nimenomaan laulaja. Laulajana hän on myös menestynyt SaReGaMaPa Zee Marathi -nimisessä tv-ohjelmassa Intiassa. Gore-Deshpanden tyylillinen kirjo yltää klassisesta intialaisesta musiikista populaarimpiin tyyleihin. Erityisen voimallista tulkintaa tarjolla.

Lauantai huipentuu Anne-Mari Kivimäen perinnelaboratorioon. Kivimäki esittää kappaleita levyltään ”Lakkautettu kylä”, joka valittiin vuoden 2015 kansanmusiikkilevyksi. Näissä lauluissa uusi ja vanha materiaali käyvät vuoropuhelua Kivimäen pyrkiessä kuvittelemaan Stalinin vuonna 1948 lakkauttaman kylän perinnemusiikkia.

 

SÄV/SAN – International Singer & Songwriter Festival. Kulttuuritalo Telakka, Tullikamarin aukio 3, Tampere.

Liput: 15€/päivä, 25€/2 päivää.

Ennakkoliput Tiketti (https://www.tiketti.fi/SAVSAN-International-Singer-and-Songwriter-Festival-Telakka-lippuja/45504).

 

SÄV/SAN-festivaalin tuottaa Kulttuuriosuuskunta Uulu (www.uulu.fi)

 

Lisätietoja:

www.savsanfestival.fi

www.facebook.com/savsanfestival

https://www.facebook.com/events/1826393637577437/

info@savsanfestival.fi