Säveltäjät Pessi Levanto ja Lauri Porra ehdokkaina pohjoismaisen HARPA-elokuvamusiikkipalkinnon saajiksi

Säveltäjät Pessi Levanto ja Lauri Porra ehdokkaina pohjoismaisen HARPA-elokuvamusiikkipalkinnon saajiksi

Euroopan elokuvatuotantomarkkinoiden keskeisessä tapahtumassa, Berlinalessa, järjestetään maanantaina 15.2. pohjoismaisen elokuva- ja televisiomusiikin HARPA-palkinnonjakotilaisuus. Jokaisesta Pohjoismaasta on kaksi ehdokasta. Suomen edustajat ovat säveltäjät Pessi Levanto ja Lauri Porra.

Pessi Levanto on ehdokkaana Best Nordic Film Music 2015 -palkinnon saajaksi musiikistaan Antti J. Jokisen ohjaamaan elokuvaan Kätilö. Lauri Porra puolestaan on ehdokkaana Honor Award -palkinnon saajaksi monipuolisesta elokuva- ja av-alan musiikistaan. Erityisesti tuomaristo tulee huomioimaan hänen tuoreet sävellystyönsä elokuvissa Nuotin vierestä (ohj. Lauri Nurkse) ja Tappajan näköinen mies (ohj. Lauri Nurkse). Tuomaristo koostuu alan ammattilaisista, jotka ovat valittu tehtäväänsä yhteispohjoismaisen elokuva- ja av-musiikkiyhteisön, Nordic Film music Composers Networkin (NFCN) toimesta. 
 
Vuodesta 2009 alkaen jaettu HARPA on yhteispohjoismainen palkinto elokuva- ja televisiomusiikin säveltäjille. Palkinto ei sisällä rahallista arvoa. Vuonna 2016 palkintotilaisuus järjestetään ensimmäistä kertaa Berliinin elokuvafestivaaleilla yhteistyössä Pohjoismaiden lähetystöjen, Nordische Botschaften, kanssa. Tänä vuonna mukana tilaisuudessa on myös pohjoismaisia nuoria näyttelijöitä esiintuova tapahtuma Northern Light Talent. 
 
Nordic Culture Fund, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Suomen elokuvasäätiö ja Music Finland tukevat tapahtumaa. 
 
Tiedustelut
Nina Lith, viestintäpäällikkö
Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry
puh. 041 517 8998