Pohjoismainen lisensointisopimus musiikin käytöstä SoundCloudissa

UUTINEN

Pohjoismainen lisensointisopimus musiikin käytöstä SoundCloudissa

Pohjoismaisten musiikin tekijänoikeusjärjestöjen Teoston, Kodan (Tanska) ja Tonon (Norja) yhteisyritys Polaris Hub on tehnyt musiikin käyttöä koskevan lisensointisopimuksen SoundCloudin kanssa. Sopimuksen piiriin kuuluu myös Islannin tekijänoikeusjärjestö Stefin edustama musiikki.

SoundCloudin kanssa tehty sopimus on ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa. Sopimus koskee sekä kuluttajille ilmaisia palveluita, joihin tuodaan nyt mainontaa että uutta Go+ -tilauspalvelua.

Sopimus kattaa EEA-alueen ja Sveitsin ja sen piiriin kuuluvat ne maat, joissa SoundCloudin uudet palvelut ovat käytössä.  Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa SoundCloud lanseerasi uuden Go+ -tilauspalvelunsa tänään 25.3.2020.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen SoundCloudin kanssa. Sopimuksen myötä pohjoismaisilla säveltäjillä, sanoittajilla, sovittajilla ja musiikkikustantajilla on mahdollisuus saada tuloja musiikkinsa käytöstä sekä kuluttajille maksuttomasta, mainosrahoitteisesta palvelusta että tilauspalvelusta. Saamme myös dataa musiikin käytöstä eri alueilla, Polaris Hubin toimitusjohtaja Åsa Carild sanoo.

– Online-palveluiden merkitys sekä musiikin tekijöille ja kustantajille että kuluttajille on tämänhetkisen koronatilanteen myötä entisestään korostunut. Sopimus mahdollistaa osaltaan sekä monipuolisten sisältöjen kuuntelemisen että tekijänoikeustulojen kanavoinnin musiikin tekijöille ja kustantajille, toteaa Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

Äänitiedostojen julkaisupalvelu SoundCloud tunnetaan erityisesti uusien musiikintekijöiden ja artistien palveluna. Go+ -tilauspalvelu tarjoaa käyttäjien lataaman musiikin, DJ-settien ja remixien lisäksi pääsyn myös tunnettujen artistien, levy-yhtiöiden ja kustantajien teosvalikoimaan.

Lisätietoja:

SoundCloudin tiedote Go+ -tilauspalvelun lanseerauksesta Pohjoismaissa

Soundcloudin nettisivut