Paula Vesala mukaan Juha Vainio Rahaston hallitukseen 

Paula Vesala mukaan Juha Vainio Rahaston hallitukseen 

Vuonna 2016 Juha Vainio -sanoittajapalkinnon saanut laulaja, muusikko, lauluntekijä ja näyttelijä Paula Vesala on Juha Vainio Rahaston hallituksen uusi jäsen. Vesala edustaa hallituksessa Suomen Musiikintekijät -yhdistystä ja korvaa hallituksessa pitkään vaikuttaneen Maija Vilkkumaan. 

Suomen Musiikintekijät -yhdistyksen toinen edustaja hallituksessa on Heimo Hatakka.

Juha Vainion perhettä hallituksessa edustaa Suvi Vainio-Wirman ja Kotkan kaupunkia kolmikko Antti Hyyryläinen, Marko Kuusela ja Pasi Hirvonen, joista viimeksi mainittu on hallituksen puheenjohtaja.

Hallituksen sihteerinä toimii Kotkan tapahtumapäällikkö Tiina Salonen ja kokouksiin osallistuu myös Juha Vainio Rahaston vuotuisen tunnustuspalkinnon käytännön järjestelyistä ja viestinnästä vastaava Kotkan yhteyspäällikkö Kari Makkonen.

Rahaston hallitus valitsee vuosittain suomalaisen lauluntekijän, joka palkitaan 6000 euron suuruisella Juha Vainio -sanoittajapalkinnolla. Palkinto jaetaan vuosittain Kotkan Meripäivillä ja kun Meripäivät jäi tänä kesänä koronatilanteen vuoksi järjestämättä, päätettiin myös palkinnonjaossa pitää välivuosi.

Juha Vainio Rahasto on jakanut tähän mennessä 29 tunnustuspalkintoa ansioituneille kotimaisille lauluntekijöille ja sanoittajille.
Palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet Juice Leskinen, Hector, Vexi Salmi, Pertti Reponen, Heikki Salo, Gösta Sundqvist, Martti Syrjä, Tero Vaara, Tuomari Nurmio, Pekka Ruuska, J.Karjalainen, Anni Sinnemäki, Ismo Alanko, Jorma Toiviainen, kaksikko Mikko Alatalo – Harri Rinne, Edu Kettunen, Pauli Hanhiniemi, Sinikka Svärd, Dave Lindholm, Maija Vilkkumaa, Mikko Kuustonen, Samuli Putro, Chrisse Johansson, Timo Kiiskinen, Pelle Miljoona, Paula Vesala,Juha Tapio, Jukka Kuoppamäki ja Mikko Kuoppala a.k.a Pyhimys.

Juha Vainio Rahasto on perustettu vuonna 1990. Rahastoa hallinnoivat Kotkan kaupunki, Suomen Musiikintekijät ry ja Juha Vainion perikunta.

Lisätietoja: Kotkan kaupunki, yhteyspäällikkö Kari Makkonen, p. 0400 755 535