Muusikot ja musiikintekijät – erityistyöskentelytuelle jatkoa – hae tukea 12.-19.6.2020

UUTINEN

Muusikot ja musiikintekijät – erityistyöskentelytuelle jatkoa – hae tukea 12.-19.6.2020

Sanoma Oyj on lahjoittanut Musiikin edistämissäätiölle noin 350.000 euroa jaettavaksi edelleen vapaalla kentällä toimiville suomalaisille muusikoille ja musiikintekijöille koronaepidemian aiheuttamien ongelmien helpottamiseen. Summa jaetaan muusikoille ja musiikintekijöille lyhentämättömänä Musiikin edistämissäätiön kautta. Lahjoitus on aloituspotti isommalle Sanoma Oyj:n kampanjalle Anna sen soida, jonka tavoitteena on kerätä yhteensä miljoonan euron tukipaketti suomalaisen musiikin hyväksi.

Mihin ja kenelle tuki on tarkoitettu

Lahjoitusvara jaetaan erityistyöskentelytukena. Se myönnetään yksityishenkilöille tai yhtyeiden/työryhmien jäsenille yhden kuukauden kestävään työskentelyyn. Jos hakija kuuluu työryhmään, hakemuksessa on mainittava työryhmän tai yhtyeen nimi.

Hakijan tulee esittää perusteltu työsuunnitelma luovaan työhön kuten säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen tai esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun tai yhteisesti näiden molempien kokonaisuuteen.

Tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille, joilla on jo aiempaa näyttöä taiteellisesta työstä. Työskentelytuen suuruus on 1.733 €.

Tuen ehtoja

  • Työskentelytuki on henkilökohtainen apuraha ja se on tarkoitettu kattamaan tavanomaisia henkilökohtaisia elinkustannuksia työskentelyjakson aikana.
  • Työskentelytuen kanssa ei voi samanaikaisesti nauttia toista vastaavaa apurahaa tai palkkaa.
  • Apurahoja myönnettäessä otetaan huomioon muiden tahojen myöntämät apurahat.

Koronapandemian vaikutus toimeentuloon ja työtilaisuuksiin

Erityistyöskentelytuen haussa on tärkeä lisäkysymys siitä, mitkä ovat hakijalle koronaepidemian vuoksi aiheutuneet menetykset taiteellisessa työssä ja mitkä ovat näiden menetysten taloudelliset vaikutukset. Haussakysytään myös mitkä mahdolliset muut korona-ajan tuet (myöntäjä/tuen määrä) hakija on jo saanut.

Hakemusten arviointi

Hakemukset käsittelee alan asiantuntijoista koostuva MES:n työskentelytuen toimikunta. Päätökset ilmoitetaan kaikille kirjallisesti.

Aikataulu

  • Tuen hakuaika: 12.-19.6.2020
  • Toimikuntatyö: 20.-29.6.2020

Päätökset hakijoille 30.6.2020.

Lisätiedot MESin sivuilta.