Musiikkiarkisto JAPAn Open Access

Musiikkiarkisto JAPAn Open Access

Musiikkiarkisto JAPA panostaa voimakkaasti aineistojensa ja julkaisujensa avaamiseen. JAPAn Open Access -toiminta löytyy nyt keskitetysti uudelta sivustolta oa.musiikkiarkisto.fi, jonne on koottu esimerkiksi linkit JAPAn käyttämiin ilmaisiin palveluihin sekä avoimiin kirja- ja levyjulkaisuihin.

JAPAn YouTube-kanavalla julkaistaan video- ja äänitallenteita, kuten muusikkohaastatteluita, dokumentteja ja musiikintutkimuksen seminaariesitelmiä. Tutkimus- ja muistitietoaineistoja avataan palvelussa avoindata.fi. JAPAn Facebook-sivustolta löytyy puolestaan esimerkiksi tiedotteita sekä valokuvia ja videoita menneistä tapahtumista.

JAPA on julkaissut tähän mennessä kuusi sähköistä kirjaa, jotka voi ladata ilmaiseksi oa.musiikkiarkisto.fi -sivustolta: Jukka Haavisto: Puuvillapelloilta kaskimaille; Juha Henriksson & Risto Kukkonen: Toivo Kärjen musiikillinen tyyli; Janne Mäkelä: Musiikkiarkistot Suomessa; Mikko Mattlar: Ei mitä hyvänsä rilutusta; Juha Henriksson: Toiset meistä; Juha Henriksson: Musiikki: Jaakko Salo. 

Sivustolta oa.musiikkiarkisto.fi löytyy myös linkit Sporifyn soittolistoihin JAPAn CD-levyistä Suomalainen jazz – Finnish jazz vol. 1–6.