Musiikintekijöiden rahastosta myönnettiin stipendejä yli 72 000 eurolla

Musiikintekijöiden rahastosta myönnettiin stipendejä yli 72 000 eurolla

Musiikintekijöiden rahaston vuoden toinen stipendihaku käynnistyi elokuun alussa, ja määräaikaan 31.8. mennessä hakemuksia oli saapunut yhteensä 596 kappaletta. Eniten haettiin Työskentelystipendejä (281 hakemusta) ja toiseksi eniten Hankintastipendejä (205 hakemusta).

 
Musiikintekijöiden rahaston toimikunta jakoi stipendejä 71 musiikintekijälle yhteensä 72 334 euron arvosta. Reissustipendejä myönnettiin 7 kpl, Hankintastipendejä 16 kpl ja Työskentelystipendejä 48 kpl. Näiden stipendien summat vaihtelivat 350-2000 euron välillä. Erityisstipendiä ei myönnetty. Musiikintekijöiden rahastosta on mahdollista hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.
 
Seuraava Musiikintekijöiden rahaston stipendihaku on helmikuussa.
 
Myönnetyt stipendit löytyvät klaavi.fi-sivustolta. 
 
 
Vuonna 2016 perustettu Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry. Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Elvis ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista.