Musiikintekijöiden rahastosta myönnettiin ensimmäistä kertaa täysimääräisenä 12 000 euron arvoinen Erityisstipendi

UUTINEN

Musiikintekijöiden rahastosta myönnettiin ensimmäistä kertaa täysimääräisenä 12 000 euron arvoinen Erityisstipendi

Musiikintekijöiden rahaston vuoden toinen stipendihaku käynnistyi elokuun alussa, ja määräaikaan 31.8. mennessä hakemuksia oli saapunut yhteensä 684 kappaletta. Yhteensä rahastosta jaettiin stipendejä 74 900 euroa.

Musiikintekijöiden rahaston toimikunta jakoi stipendejä yhteensä 48 musiikintekijälle. Työskentelystipendejä myönnettiin 28, Hankintastipendejä 12 ja Reissustipendejä 7. Näiden stipendien summat vaihtelivat 750-2500 euron välillä.

”Jälleen suurin paine oli selkeästi työskentelytuen puolella. On hienoa huomata, että Musiikintekijöiden rahasto on löydetty relevanttina tukikanavana – siitä todisteena kierroksesta toiseen korkeana pysyvät hakemusmäärät”, toteaa Jari Eskola, Musiikintekijöiden rahaston toimikunnan puheenjohtaja.

Ensimmäistä kertaa myönnettiin myös täysimääräisenä 12 000 euron Erityisstipendi. Sen sai Hannu ”Tuomari” Nurmio kalevalaiseen runouteen liittyvään projektiinsa.

”Olen lanseerannut projektin, epäviralliselta nimeltään Kalevala 2000-luvulle. Tarkoitus on tsekata mitä siitä skenestä – mukaanlukien tietysti koko vanha tallennettu kansanrunous – saisi revittyä irti nykyaikana. Olemme perustaneet KalevalaFest -yhdistyksen jossa on mukana myös Juha Hurme teatteriohjaajana ja -kirjailijana. Emme kumartele kuvia, emmekä niinkään tutki historiaa tai kansatiedettä vaan haluamme tietää voiko se, ja sen inspiroimana tehty uusi materiaali oikeasti kiinnostaa meitä ja laajempaakin yleisöä. Järjestämme ensimmäiset festarit Helsinkiin ensi vuonna ja ehkä myös sarjan klubikeikkoja, joissa esiintyy muusikoita ja näyttelijöitä, jotka haluavat esitellä tuoreita näkökulmia teemaan. Tarkoitus on resurssien rajoissa jatkaa ja laajentaa toimintaa tulevina vuosina”, kertoo Hannu ”Tuomari” Nurmio Erityisstipendin projektistaan ja toteaa voivansa sen avulla keskittyä aiheeseen laajemmin kuin muuten olisi ollut mahdollista.

Kaikki myönnetyt stipendit löytyvät klaavi.fi-sivustolta. Seuraava Musiikintekijöiden rahaston stipendihaku on helmikuussa 2019.

Musiikintekijöiden rahastosta on mahdollista hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.

Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Suomen Musiikintekijät ry. Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista.

www.klaavi.fi
www.musiikintekijat.fi