Musiikintekijöiden rahastosta haettiin ennätysmäärä tukea

Musiikintekijöiden rahastosta haettiin ennätysmäärä tukea

”Alalla on valtava tuen tarve”, toteaa Musiikintekijöiden rahaston puheenjohtaja Minna Huuskonen. Vuoden 2021 ensimmäiseen stipendihakuun saapui hakemuksia ennätykselliset 816 kappaletta.

Musiikintekijöiden rahasto jakoi vuoden ensimmäisellä kierroksella stipendeinä 232 450 euroa. Tämä on suurin rahastosta koskaan jaettu tukimäärä. Musiikintekijät ry:n hallitus on koronakriisin vuoksi ohjannut rahastoon tälle vuonna tavallista enemmän stipendirahaa; yhteensä 343 000 euroa.

”Korona ei hellitä otettaan musiikintekijöistä, ja vuoden 2021 ensimmäiselle hakukierrokselle tuli ennätysmäärä hakemuksia. Toisaalta myös stipendejä jaettiin enemmän kuin koskaan aiemmin – niin määrällisesti kuin rahallisesti. Toimikunta olikin erittäin iloinen voidessaan jakaa reilut 230 000 euroa musiikintekijöiden hyväksi tällä kierroksella”, sanoo Musiikintekijöiden rahaston puheenjohtaja, manageri ja ohjelmatuottaja Minna Huuskonen.

Huuskonen lisää, ettei yhtään Erityisstipendiä tai Reissustipendiä jaettu, vaan varat keskitettiin jaettavaksi Työskentelystipendeinä.

Jaetut stipendit

Työskentelystipendit 1000€–3000€, 85 kpl, yhteensä 186 700€
Hankintastipendit 700€–3000€, 28 kpl, yhteensä 45 750€ euroa

Erityisstipendejä tai Reissustipendejä ei jaettu.

Stipendien saajat Klaavissa.

Seuraava Musiikintekijöiden rahaston stipendihaku on elokuussa 2021.

Musiikintekijöiden rahastosta voi hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.

Kaikki stipendit ovat tarkoitettu nimenomaan musiikintekemiseen, eikä esimerkiksi esiintymiseen liittyviin tarpeisiin. Hakijan ei tarvitse olla Suomen Musiikintekijöiden jäsen.

Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Suomen Musiikintekijät ry. Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista.

 www.klaavi.fi
www.musiikintekijat.fi