Musiikintekijöiden rahastoon uusi väliaikainen stipendiluokka luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamiseen

UUTINEN

Musiikintekijöiden rahastoon uusi väliaikainen stipendiluokka luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamiseen

Musiikintekijöiden rahastossa avautuu elokuussa vuoden 2024 toisella hakukierroksella väliaikainen uusi stipendiluokka. Uusi stipendi on tarkoitettu luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittajien luovaan taiteellinen työskentelyyn, luovaan työskentelyyn residenssissä, verkostojen vahvistamiseen, täydennyskoulutukseen, ammatilliseen pätevöitymiseen tai sanoittamista edistävään hankintaan.

Luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamisen stipendiluokan sanoituksella tarkoitetaan tässä sanoitusta, joka on osa ensisijaisesti evankelis-luterilaisissa seurakunnissa käytettäväksi tarkoitettua musiikkia.

Hakijan tulee olla suomalainen tai Suomessa asuva. Hakijalla tulee olla tähän käyttötarkoitukseen julkaistuja/esitettyjä sanoituksia. Hakemukseen tulee liittää vähintään yksi sävelletty sanoitus työnäytteeksi.  Stipendiä ei myönnetä livetoimintaan tai äänitteiden julkaisukuluihin. Hakijan ei tarvitse olla Suomen Musiikintekijöiden jäsen.

Stipendi on suuruudeltaan 1000–6000 euroa. Stipendi voidaan kuitenkin myöntää edellä mainittua suurempana hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu.

Stipendeinä jaettavat varat ovat peräisin Kopioston ja Kirkkohallituksen yhteisesti toteuttamasta lisensoinnin pilottihankkeesta, jossa virsien sanoituksia liitettiin pääasiassa jumalanpalveluksista tehtyihin videoihin. Stipendejä jaetaan tässä väliaikaisessa luokassa niin kauan, kunnes pilotista kertyneet varat on kokonaan jaettu.

Haku tapahtuu sivustolla www.klaavi.fi.

Lue lisää Musiikintekijöiden rahastosta.