Musiikintekijöiden rahaston stipendihaun suosio ylitti odotukset

Musiikintekijöiden rahaston stipendihaun suosio ylitti odotukset

Stipendihaku käynnistyi huhtikuun alussa, ja määräaikaan 29.4. mennessä hakemuksia oli saapunut yhteensä 814 kappaletta. Eniten haettiin Työskentelystipendejä (392 hakemusta) ja toiseksi eniten Hankintastipendejä (265 hakemusta).

Musiikintekijöiden rahaston toimikunta jakoi stipendejä 60 musiikintekijälle yhteensä 77 496 euron arvosta. Reissustipendejä myönnettiin 12 kpl, Hankintastipendejä 18 kpl ja Työskentelystipendejä 29 kpl. Näiden stipendien summat vaihtelivat 450 – 2200 euron välillä. Lisäksi Jari ”Yari” Knuutiselle myönnettiin 6000 euron Erityisstipendi.

”Osasimme odottaa suurta suosiota, mutta määrä ylitti silti kaikki odotuksemme. Tällaiselle uudelle apurahamahdollisuudelle on selkeästi tarve”, kertoo Musiikintekijöiden rahaston toimikunnan puheenjohtaja Jari Eskola.

Musiikintekijöiden rahastosta on mahdollista hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.

Tänä vuonna rahaston toiminnan aloittamisen johdosta ensimmäinen haku sijoittui huhtikuulle. Vuoden toinen haku on elokuussa. Jatkossa, vuoden 2018 alusta lähtien, vuoden ensimmäinen haku on aina helmikuussa ja toinen haku elokuussa.
 

Vuoden 2016 lopulla perustettu Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry. Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Elvis ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista.

Musiikintekijöiden rahaston seuraava stipendihaku 1.-31.8.

Katso kaikki myönnetyt stipendit: www.klaavi.fi

musiikintekijat.fi/musiikintekijoidenrahasto

Lisätiedot:
Nina Lith, viestintäpäällikkö
Puh. 041 517 8998
nina.lith ( at ) elvisry.fi