Musiikintekijöiden rahaston stipendien saajat julkistettu

Musiikintekijöiden rahaston stipendien saajat julkistettu

Musiikintekijöiden rahaston vuoden 2020 toiseen stipendihakuun saapui hakemuksia 727 kappaletta. Rahastosta jaettiin stipendejä miltei 124 000 eurolla, yhteensä 70 hakijalle.

Koronan aiheuttaman kriisitilanteen vuoksi Suomen Musiikintekijöiden hallitus ohjasi vuodelle 2020 Musiikintekijöiden rahaston jaettavaksi enemmän varoja kuin normaalina vuotena. Jaettavana keväällä oli 124 000 euroa, ja vastaava summa jaettiin nyt uudelleen syksyllä.

–   Korona-aika aiheuttaa edelleen paljon paineita musiikintekijöille ja avun tarve on suuri, joten toimikunta halusi jakaa kaikki rahastolle tälle kierrokselle myönnetyt varat – muutamaa kymppiä vaille. Tälläkin kierroksella selvästi suurin osa haetuista ja jaetuista stipendeistä kohdistui työskentelyyn, yksi Erityisstipendi mukaan luettuna. Toivomme, että stipendit auttavat konkreettisesti tekijöitä työssään, toteaa Musiikintekijöiden rahaston puheenjohtaja, manageri ja ohjelmatuottaja Minna Huuskonen.

Musiikintekijöiden rahaston toimikunta jakoi stipendejä seuraavasti: Työskentelystipendejä myönnettiin 43 (keväällä 39), Hankintastipendejä 21 (keväällä 10) ja Reissustipendejä 5 (keväällä 4). Stipendien summat vaihtelivat 600-3 000 euron välillä. Lisäksi jaettiin yksi 10 000 euron Erityisstipendi Ismo Alangolle.

Myönnetyt stipendit löytyvät klaavi.fi-sivustolta. Seuraava Musiikintekijöiden rahaston stipendihaku on helmikuussa 2021.

Musiikintekijöiden rahastosta on mahdollista hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.

Kaikki stipendit ovat tarkoitettu nimenomaan musiikintekemiseen, eikä esimerkiksi esiintymiseen liittyviin tarpeisiin. Kuka tahansa musiikintekijä on tervetullut hakemaan stipendiä Musiikintekijöiden rahastosta.

Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Suomen Musiikintekijät ry. Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista.

www.klaavi.fi 

www.musiikintekijat.fi