Musiikintekijöiden rahaston stipendien saajan julkistettu

UUTINEN

Musiikintekijöiden rahaston stipendien saajan julkistettu

Musiikintekijöiden rahaston vuoden 2019 ensimmäinen stipendihaku käynnistyi helmikuun alussa, ja määräaikaan 28.2. mennessä hakemuksia oli saapunut 701 kappaletta. Yhteensä rahastosta jaettiin stipendejä 83 044 eurolla.

Musiikintekijöiden rahaston toimikunta jakoi stipendejä yhteensä 57 musiikintekijälle. Työskentelystipendejä myönnettiin 29, Hankintastipendejä 14 ja Reissustipendejä 13. Näiden stipendien summat vaihtelivat 500-2000 euron välillä. Lisäksi jaettiin yksi 10 000 euron Erityisstipendi Aija Puurtiselle taiteilijajuhlakonserttien sävellys- ja sovitustyöhön.

”Rahaston määräraha on tänä vuonna edellisvuosia suurempi. Tästä on ollut suorana seurauksena se, että aiempiin kierroksiin verrattuna pystyimme nyt nostamaan sekä hankinta- ja työskentelystipendeille osoitettua summaa hieman, ja lähes kaksinkertaistamaan reissustipendien myönnön”, toteaa Jari Eskola, Musiikintekijöiden rahaston toimikunnan puheenjohtaja.

Myönnetyt stipendit löytyvät klaavi.fi-sivustolta. Seuraava Musiikintekijöiden rahaston stipendihaku on elokuussa 2019.

Musiikintekijöiden rahastosta on mahdollista hakea neljää erilaista stipendiä: Työskentelystipendi on tarkoitettu työskentelemiseen musiikintekijänä, eli säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, Reissustipendi on tarkoitettu puolestaan säveltämisestä, sanoittamisesta tai sovittamisesta aiheutuvien matkojen kustannuksiin ja Hankintastipendi on tarkoitettu esimerkiksi luovaa työtä tukeviin laitehankintoihin ja esimerkiksi studion vuokraan parempien demoäänitteiden aikaansaamiseksi. Erityisstipendi puolestaan voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu ja hakijan tulee olla myös vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.

Kaikki stipendit ovat tarkoitettu nimenomaan musiikin tekemiseen, eikä esimerkiksi esiintymiseen liittyviin tarpeisiin.

Musiikintekijöiden rahasto edistää ja tukee suomalaisten musiikintekijöiden toimintaa ja työtä jakamalla stipendejä. Rahastoa hallinnoi musiikintekijöiden etujärjestö Suomen Musiikintekijät ry. Rahastoon siirrettävät varat ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten valokopiointikorvauksista. Stipendin saaminen ei edellytä Suomen Musiikintekijät ry:n jäsenyyttä.

www.klaavi.fi
www.musiikintekijat.fi