Musiikintekijöiden Prix Elvis -kunniamaininta Musiikkiteatteri Kapsäkille

Musiikintekijöiden Prix Elvis -kunniamaininta Musiikkiteatteri Kapsäkille

Marko Puro ja Lotta Kuusisto vastaanottivat Prix Elvis -kunniamaininnan. Kuva: Nina Lith

Musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n vuoden 2014 Prix Elvis -kunniamaininta on myönnetty Musiikkiteatteri Kapsäkille tunnustukseksi työskentelystä suomalaisen kevyen musiikin aseman edistämiseksi.

Elvis ry:n hallitus kiittää perusteluissaan musiikkiteatteria sen ”värikkäästä ja monipuolisesta tarjonnasta”. Kiitosta saa myös Kapsäkin henkilökunta, joka ”rajallisin varoin, mutta rajattomalla innokkuudella ja intohimolla laatii ja toteuttaa ohjelmistoja, joissa huomioidaan ihailtavalla taidolla koko esittävän taiteen kirjo.” Huomiotta ei jää myöskään Kapsäkin merkitys kulttuurialan työllistäjänä:

”Musiikkiteatteri Kapsäkki on koko olemassaolonsa ajan tarjonnut työtilaisuuksia esittävien taiteilijoiden lisäksi suomalaisille luovan työn tekijöille: säveltäjille, sanoittajille, sovittajille, ohjaajille ja käsikirjoittajille. Tällaisia toimijoita tarvitaan tänä päivänä.”

Kiitossanoissaan kunniakirjan vastaanottanut Musiikkiteatteri Kapsäkin osuuskunnan jäsen Lotta Kuusisto toteaa, kuinka he ovat ”ylpeitä voidessaan liittyä aiemmin palkittujen henkilöiden ja yhteisöjen nimekkääseen joukkoon”.

”Jaamme osuuskunnassamme näkemyksen tasa-arvoisesta kulttuurista, jossa jokainen laji, muoto ja ilmentymä saa osakseen samat oikeudet ja mahdollisuudet, ” Kuusisto toteaa. Hän korostaa myös, kuinka kulttuurialan toimijoiden tehtävä on muistuttaa kansanedustajia ja ministeriöitä siitä, että kulttuuri on perusoikeus.

”Elvis ry ja Musiikkiteatteri Kapsäkki tekevät molemmat työtä, jotta kulttuuri ja taide sen sisällä toteutuvat tasa-arvoisesti. Silloin kokemus kulttuurista on myös tasa-arvoinen, oikeudenmukainen ja helposti saavutettava”, Kuusisto lisää.
 

Prix Elvis -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry on vuonna 1954 perustettu kevyen musiikin tekijöiden etujärjestö. Siihen voivat liittyä säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat, jotka ovat Teoston asiakkaita ja joilla on riittävästi julkaistua tai julkisesti esitettyä tuotantoa. Yhdistykseen kuuluu noin 800 jäsentä.

Lisätietoja

Nina Lith, Viestintäpäällikkö
Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Puh. 041 517 8999
 


Prix Elvis -kunniamaininnat kautta aikojen

2014 Musiikkiteatteri Kapsäkki

2013 Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjan työryhmä

2012 Paavo Arhinmäki

2011 Tarja Närhi

2010 Pirkko Kotirinta

2009 Otto Donner

2008 Martti Heikkinen

2007 Jake Nyman

2006 Vantaan Viihdeorkesteri

2005 Jukka Liedes

2004 Lahden Kaupunginteatteri

2003 Suomen Tulli

2002 Radio SuomiPop

2001 Ilosaarirock (Joensuun Popmuusikot ry)

2000 Jukka Haavisto

1999 Jussi Raittinen

1998 Uusi Iloinen Teatteri

1997 Atte Blom

1996 Maarit Niiniluoto

1995 Olli Metsänen

1994 UMO

1993 Juhani Merimaa

1992 Pekka Gronow

1991 Ilpo Hakasalo