Musiikintekijöiden eurooppalaiselle kattojärjestö ECSAlle uusi hallitus

Musiikintekijöiden eurooppalaiselle kattojärjestö ECSAlle uusi hallitus

European Songwriter and Composer Alliance (ECSA) järjesti 14.2.2022 vuosikokouksen yhteydessä hallitusvaalit.

Uudelle hallitukselle valittiin myös uusi puheenjohtaja. Järjestön pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Alfons Karabuda ei asettunut enää ehdokkaaksi. Kommentissaan ECSAn tiedotteessa hän toteaa, että on ”ilahtunut jättäessään taakseen vahvan ja hyväkuntoisen järjestön, jolla on edelleen työtä poliittisten, ekonomisten ja kulttuuristen haasteiden parissa”.

Hän myös toteaa uuden puheenjohtajan, brittiläisen Ivors Academyn edustajan Helienne Lindvallin ja tämän luotsaaman uuden hallituksen olevan ”erittäin kyvykäs vastaamaan tuleviin haasteisiin”.

Karabuda valittiin myös ECSAn kunniapuheenjohtajaksi ja toinen pitkäaikainen, poisjättäytyvä hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja Bernard Grimaldivalittiin puolestaan ECSAn kunniavarapuheenjohtajaksi.

Helienne Lindvall kiittää edellistä hallitusta ”väsymättömästä työstään” ja lisää, kuinka ”ECSA on tällä hetkellä luovan alan kohtaamien haasteiden keskellä tärkeämmässä roolissa kuin koskaan aikaisemmin”. Hän ”odottaa innolla tulevia tehtäviä yhdessä eurooppalaisten tekijäkollegoidensa kanssa”.

Suomen Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen:

”ECSA on meille suomalaisille musiikintekijöille erittäin tärkeä. Sillä oli merkittävä rooli muun muassa tekijänoikeusdirektiivin saattamisessa nykymuotoonsa. Tässä työssä väistyvä puheenjohtaja Alfons Karabuda teki ison työn ECSAn toimiston kanssa. Eurooppalaisia musiikintekijöitä odottavat uudet haasteet, ja niiden selättämisessä uudella puheenjohtaja Helienne Lindvallilla on jo hyvä etumatka, koska monet ECSAn tulevista pääaiheista on Ivors Academyn kautta jo nostettu esiin. Näistä mainittakoon #PaySongwriter ja #FixStreaming -hankkeet, joita tuemme. ECSAn hallitus ottaa agendalleen jatkossa myös muun muassa musiikkialan yhdenvertaisuuden edistämisen sekä tekoälytulevaisuuteen valmistautumisen.

Meille suomalaisille ECSA-edustajille uudet hallituksen jäsenet ovat tuttuja monien vuosien kokoustapaamisista. Hienoa on myös se, että ensimmäistä kertaa hallituksessa on myös suomalainen edustaja: taidemusiikin säveltäjä Niilo Tarnanen.”

Kokouksessa valittiin myös edustajat ECSAn sisäisiin jaostoihin alla olevan mukaisesti.

  • ECSA President: Helienne Lindvall
  • ECSA Vice Presidents: Zahra Mani and Jesper Hansen
  • Treasurer: Aafke Romeijn

POPULAR MUSIC (APCOE Committee)

  • Chair: Ole Henrik Antonsen (NOPA, Norway)
  • Vice-chairs: Helienne Lindvall (Ivors Academy, Sweden/UK) & Aafke Romeijn (BAM! Popauteurs, The Netherlands)

ART & CONTEMPORARY MUSIC (ECF Committee)

  • Chair: Orphy Robinson (Ivors Academy, UK)
  • Vice-chairs: Zahra Mani (Austrian Composers Association, Austria/UK/Pakistan) & Niilo Tarnanen (Society of Finnish Composers, Finland)

FILM AND AUDIO-VISUAL MUSIC (FFACE Committee)

  • Chair: Jesper Hansen (BFM, Denmark)
  • Vice-chairs: Anselm Kreuzer (Composers Club, Germany) & Luis Ivars (Musimagen, Spain)

Suomen Musiikintekijät on ECSAn jäsenjärjestö. Suomen Musiikintekijöillä on edustajia ECSAn työryhmissä.