Music We Made - Tutustu uuteen maksuttomaan palveluun

UUTINEN

Music We Made – Tutustu uuteen maksuttomaan palveluun

Music We Made on palvelu, jossa kootaan tarkat esittäjä-, tekijä-, tuotanto- ja kansitaidetiedot näytettäväksi digitaalisissa musiikkipalveluissa.

Tekijätietoja on vaihtelevassa tarkkuudessa löytynyt CD-levyjen kansilehtisissä, mutta suoratoistopalveluissa melko heikosti tai ei ainakaan sillä tarkkuudella mihin Music We Made pyrkii. Paitsi, että näiden tietojen esittäminen on kunnioittavaa kaikkia tekijöitä kohtaan, se myös luo mielenkiintoisen musiikkipalvelun ja uuden tavan löytää musiikkia näiden henkilöiden kautta.

Kuka tahansa, joka on osallistunut jossakin roolissa äänitteen tekoon (esittäjänä, musiikin tekijänä, tuottajana, kansitaiteen tekijänä jne) voi rekisteröityä palveluun ja merkitä rooleja äänitteissä. Käyttöliittymä kehitettiin sellaiseksi, että jokainen pystyy hyvin nopeasti merkitsemään omat roolinsa. Kaikki voivat myös ilmoittaa mitä rooleja toisilla henkilöillä on äänitteissä ja kutsua heitä palveluun. Palvelu on maksuton.

Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä pääsee vahvistamaan ja muokkaamaan hänelle jo merkittyjä rooleja. Näin yhteistyöllä voi syntyä hyvin kattavaa tietoa äänitteistä. Käyttäjälle syntyy myös profiili palveluun. Siihen on listattu kaikki äänitteet, joiden tekemiseen hän on osallistunut, jolloin se toimii kätevänä portfolio-linkkinä. Esimerkkinä tästä Anssi Kela. Kuten profiilista näkee, voivat muusikot ja musiikintekijät myös kirjoittaa tarinoita tekemästään musiikista (kappaleesta tai albumista).

Jotta tekijöiden moraaliset oikeudet (isyysoikeus) toteutuisivat pätevästi myös digitaalisissa musiikkipalveluissa Music We Made -hankkeen suunnitelma on kolmivaiheinen:

  • Keräämme tietoa ja tarjoamme huippunopeat työkalut kenelle tahansa tuoda tietoa palveluun
  • Varmennamme tiedon kontaktoimalla oikeuden haltijoita ja hyödyntäen autentikointimenetelmiä
  • Sovimme musiikkipalveluiden kanssa tiedon esittämisestä ja jaamme sen datarajapintojen kautta

Kaikki palvelun keräämä tieto on avointa ja kaikkien nähtävillä palvelussa.

Music We Made toivoo, että visiomme innostaa musiikin tekijöitä tutustumaan palveluun ja huomaamaan kuinka nopeasti omat työt pystyy listaamaan. Uskomme, että ihmiset ja tarinat musiikin takana luovat mielenkiintoisen tarjoaman paitsi muusikoille niin myös musiikin kuluttajille.

Klikkaa tästä palveluun

Palvelusta julkaistaan myös iOS- ja Android -sovellukset toukokuun aikana.