Music We made -palvelu tuo tekijätiedot esiin

UUTINEN

Music We made -palvelu tuo tekijätiedot esiin

Music We Made on palvelu, jossa kootaan tarkat esittäjä-, tekijä-, tuotanto- ja kansitaidetiedot näytettäväksi digitaalisissa musiikkipalveluissa. Palvelusta on juuri julkaistu Music We Made 5.0 -version, joka tuo videot palveluun.

Tekijätietoja on vaihtelevassa tarkkuudessa löytynyt CD-levyjen kansilehtisissä, mutta suoratoistopalveluissa melko heikosti tai ei ainakaan sillä tarkkuudella mihin Music We Made pyrkii.

Kuka tahansa, joka on osallistunut jossakin roolissa äänitteen tekoon (esittäjänä, musiikin tekijänä, tuottajana, kansitaiteen tekijänä jne) voi rekisteröityä palveluun ja merkitä rooleja äänitteissä. Käyttöliittymä kehitettiin sellaiseksi, että jokainen pystyy hyvin nopeasti merkitsemään omat roolinsa. Kaikki voivat myös ilmoittaa mitä rooleja toisilla henkilöillä on äänitteissä ja kutsua heitä palveluun. Palvelu on maksuton.

Miten palvelu toimii?

Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä pääsee vahvistamaan ja muokkaamaan hänelle jo merkittyjä rooleja. Näin yhteistyöllä voi syntyä hyvin kattavaa tietoa äänitteistä. Käyttäjälle syntyy myös profiili palveluun. Siihen on listattu kaikki äänitteet, joiden tekemiseen hän on osallistunut, jolloin se toimii kätevänä portfolio-linkkinä.

Music We Made pyrkii hyvään tiedon laatuun seuraavin tavoin:

  • Tietoa kerätään olemassa olevista avoimista tietokannoista.
  • Music We Made tarjoaa helpon mahdollisuuden musiikin ammattilaisille tiedon tarkistamiseen ja lisäämiseen.
  • Palveluun pääsee vain kutsusta. Palvelun käyttäjät voivat kutsua muita palveluun.
  • Kaikki palvelun keräämä tieto on avointa ja kaikkien nähtävillä palvelussa.

Uusia päivityksiä

Videot

Rooleja voi nyt merkitä videoille (Youtube-videot). Videon voi myös linkittää musiikkikappaleeseen, joka on audioraitana videossa. Tällöin kappale näkyy videon sivulla sekä kappaleelle merkityt roolitiedot. Katso esimerkkinä BEHMin video Sata vuotta:

BEHM – Sata vuotta (https://www.musicwemade.com/app/videos/jH36-sRYedM)

Videot näytetään henkilöprofiilissa samalla tavalla kuin albumit, jos henkilöllä on rooleja videossa. Ja tietenkin myös videoille voi kirjoittaa tarinoita.

Käyttöliittymäparannuksia

  • Hakutoiminto ehdottaa hakutermejä ja Youtube videot on mukana hakutuloksissa (vain kirjautuneille käyttäjille)
  • Viimeisimmät albumit, tarinat ja videot löytyvät Julkaisut-linkistä päävalikossa
  • Uudistettu design, jossa tavoitteena rauhallisempi yleisilme
  • Päävalikon kapea versio päälle/pois klikkaamalla palvelun logoa (selainversiossa tietokoneella)
  • Monia pieniä käytettävyysparannuksia

Music We Made

Palvelusta on myös iOS- ja Android -sovellukset ladattavissa AppStoresta tai sivuston kautta. Uusi versio päivittyy applikaatioihin pian.