Liity nyt ilmaiseksi Tunepan-verkkopalvelun testiryhmään

Liity nyt ilmaiseksi Tunepan-verkkopalvelun testiryhmään

Tunepan eli biisipannu on verkkoyhteisö, jossa voit tuottaa ja julkaista musiikkia digitaalisesti yhdessä muiden ammattimusiikintekijöiden kanssa. 

 
Tarkoitus on verkottua kansainvälisesti, tarjota töitä sekä osallistua erilaisiin tuotantoihin itse haluamassaan roolissa. Toisin kuin monet vastaavat palvelut, Tunepan ei ota mitään komissiota tai royalteja tuotannoista eikä tekijänoikeuksista missään muodossa. Tunepanin ansaintalogiikka perustuu tuotemyynnin tarjouksiin palvelun käyttäjille sekä vuotuisiin subscription-maksuihin (ei koske testikäyttäjiä). 
 
Tule testaamaan palvelua – palautettasi tarvitaan!
 
Tunepan etsii nyt ammattimusiikin tekijöitä testaamaan palvelua: soittajia, biisintekijöitä, miksaajia, artisteja ja sovittajia, joilla on mahdollisuus tuottaa nuotteja ja ääntä kotistudiosta käsin. 
 
Testikäyttäjänä oleminen ei velvoita mihinkään toimenpiteisiin ja sen käyttö on testaajille maksutonta, myös jatkossa.
 
”Tarvitsemme siis rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat tarjota demoja artisteille ja musiikin tekijöille. Genrestä riippumatta”, Markus Raivio, Tunepanin perustaja kertoo ja lisää, että testikäyttäjien ”kommentteja ja kehitysideoita palvelusta tarvitaan nyt kipeästi”.
 
Palvelu on englanninkielinen, vaikkakin puhekieli on nyt vielä testausvaiheessa pääasiassa suomi. Testivaihe on voimassa toistaiseksi.
 
Miten mukaan?
 
Testivaiheeseen kutsutaan henkilökohtaisella linkillä. Saat sen lähettämällä sähköpostia: info@tunepan.com
 
Testiryhmään otetaan maksimissaan yhteensä 150 jäsentä. Tällä hetkellä testiryhmäläisiä on 106 kpl, ja testaajia otetaan mukaan rekisteröitymisjärjestyksessä. 
 
Ensimmäiseen beetatestausryhmään otetaan nyt aluksi pääasiassa suomalaisia musiikintekijöitä ja soittajia. 
 
Kun saat kutsulinkin palveluun
 
Tee profiili verkkopalveluun (tunepan.com), laita demosi joko yleiseen hakuun (Venture) tai halutessasi ohjaa se yksityisviestillä suoraan artistille/tuottajalle (Artists looking for songs Group). 
 
Voit joko itse viedä koko hanketta eteenpäin (Tuneholder) tai etsiä sille sopivaa ”projektikoordinaattoria/tuottajaa”. 
Kun tuotanto on valmis, Tunepan hoitaa digijakelun oman digijakeluaplikaation kautta (Itunes, Spotify, Google Play, Deezer, jne., voit itse valita tai jättää osan valitsematta). Näistä jakelupalveluista tilitetään rahat prosenttiosuuden mukaan Paypal-tilillesi. Tunepan ei ota tekijöiltä mitään välityspalkkioita. 
 
Tunepanin Licensing-sopimus on selkeästi ilmaistu käyttötiedoissa ja on linjassa minkä tahansa digijakelutoimijan kanssa. Tunepan pyytää siis lisenssissä lupaa julkaista puolestasi, ja sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa. 
 
Tunepan Term of Use -sopimuksen solmineet hyväksyvät NDA-sopimuksen, jossa palvelun sisällä käsitelty informaatio (demot, sopimukset, tarjoukset) ovat salassapitovelvollisuuden alaista. 
 
Tunepan kehittää vielä sivuilleen lakiasiatietoa käyttäjien välisten joint-venturehenkisten sopimuksen teon tueksi yhdessä Muusikoiden Liiton sekä Teoston lakiasiantuntijoiden kanssa. ”Tässäkin asiassa olisi hyvä kuulla Elvisin jäseniä, että voimme varautua mahdollisiin sudenkuoppiin kansainvälisten sopimusten kanssa”, Markus Raivio lisää.
 
Tekijänoikeuksista
 
Kaikki tekijänoikeudet ovat missä tahansa tuotannon tai siitä sopimisen vaiheessa tekijällä. Jos tekijä kuitenkin haluaa jakaa royalteja esim. co-writer -tapauksissa, on se hänen oma päätöksensä eikä palvelu ota siihen kantaa. Palvelu ei kuitenkaan vastaa mahdollisista tekijänoikeuskiistoista muuta kuin jakelupalvelun tarjoajana tehtävän lisenssi/käyttöehtosopimuksen osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelu on luvannut Digikaupoille /iTunes, Spotify ym.) ettei sen kautta julkaista tekijänoikeuslakeja rikkovaa materiaalia missään muodossa. Tämän ehdon allekirjoittaa myös käyttöehdoissa palvelun käyttäjä.
 
Kommentteja palvelusta
 
”Mielenkiintoinen uusi apuväline luovalle musiikintekijälle. Hienoa tässä on se, että nyt on mahdollista päästä tekemään musiikkia aivan uusien tyyppien kanssa, ympäri maailmaa. Odotan innolla mihin sfääreihin tämä palvelu vielä nouseekaan.” 
Heikki Elo, Elvis ry:n hallituksen jäsen
 
”Tässä on kanava ohi radiosoittolistojen, kiinnostava musiikki jää sinun vastuullesi.”
Vesa Anttila, Elvis ry:n jäsen
 
Katso video siitä, miten Tunepan voi palvella musiikintekijän työkaluna:
 
Tiedustelut
 
Markus Raivio Co-founder Tune Pan Alley Oy
+358 45 632 1973