Lentoon – kansainvälistymisohjelma nykymusiikin ammattilaisille

Lentoon – kansainvälistymisohjelma nykymusiikin ammattilaisille

Music Finland järjestää syksyllä 2017 toista kertaa suuren suosion saaneen Lentoon-kansainvälistymisohjelman nykymusiikin säveltäjille, muusikoille ja välittävän portaan toimijoille. Ohjelma antaa valmiuksia kansainvälisen uran ja verkostojen rakentamiseen sekä kehittää osallistujien viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.

Ohjelman työskentelytapa on työpajamallinen. Työpajoja ohjaavat sekä suomalaiset että kansainväliset kokeneet musiikki- ja viestintäalan ammattilaiset ja niiden sisältö on räätälöity nykymusiikin ammattilaisten tarpeisiin. Lisäksi kukin osallistuja saa henkilökohtaisen mentorin.

Music Finlandin Lentoon-ohjelmassa kansainvälistymiseen pureuduttiin käytännönläheisesti ja realistisesti, ja ohjelman monet mielenkiintoiset vieraat toivat hyödyllisiä näkökulmia ja jopa työkaluja kansainvälistymisen edistämiseen.
– Outi Tarkiainen, säveltäjä, Lentoon-ohjelman osallistuja 2013

Kenelle:

Ohjelma on tarkoitettu nykymusiikin säveltäjille ja välittävän portaan toimijoille (esim. toiminnanjohtajat, tuottajat, managerit) sekä muusikoille, jotka suuntaavat toimintaansa kansainvälisille markkinoille. Ohjelmaan voivat hakea myös elokuvamusiikin säveltäjät.

Mukaan valitaan 6–8 osallistujaa hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella. Valinnat tekee Music Finlandin valitsema asiantuntijaryhmä.

Sisältö:

Ohjelma sisältää neljä päivän mittaista valmennusta sekä kolme tapaamista henkilökohtaisen mentorin kanssa syyskauden 2017 aikana (elokuu-joulukuu). Valmennuspäivät järjestetään Music Finlandin tiloissa Helsingissä.

Henkilökohtaiset mentorit:

Yhteisen työpajatyöskentelyn lisäksi kukin osallistuja saa henkilökohtaisen mentorin, jonka kanssa järjestetään kolme tapaamista syksyn aikana. Osallistujat sopivat tapaamiset itsenäisesti. Henkilökohtaisina mentoreina toimivat mm. säveltäjät Magnus LindbergSebastian FagerlundTuomas KantelinenOlli Kortekangas, toimitusjohtaja Tiina Vihtkari (Sublime Agency) ja toimitusjohtaja Annamaija Saarela (Annamaija Music Company). Päätöksen mentori-aktoripareista tekevät mentorit.

Valmennuspäivien teemat:

  • Ti 29.8.2017 Viestintä ja oman osaamisen markkinointi
  • Ti 3.10.2017 Vuorovaikutus, neuvottelutaidot ja sopiminen
  • Ti 14.11.2017 Kansainvälisten verkostojen ja oman urapolun rakentaminen
  • Ti 12.12.2017 Kansainvälistyminen taidemusiikin elinehtona

Osallistumismaksu:

Lentoon-kansainvälistymisohjelman osallistumismaksu on 395 euroa (sis. alv. 24%). Maksu sisältää neljä kokopäiväistä valmennusosiota aterioineen sekä kolme tapaamista henkilökohtaisen mentorin kanssa. Osallistumismaksu laskutetaan elokuussa 2017.

Ohjelmaan valittavien osallistujien tulee huomioida, että ohjelma on kokonaisuus: yksittäisiin osioihin ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Osallistuminen on sitova.

Hakeminen ohjelmaan:

Lentoon-ohjelmaan haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakuaika päättyy 30.4.2017. Mahdolliset haastattelut järjestetään viikolla 21. Ohjelmaan valituille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse 15.6.2017 mennessä.

Hakulomake:

Hae Lentoon-ohjelmaan täyttämällä tämä lomake!