Kulttuurin tukipaketti: Kulttuuri- ja tapahtuma-alan freelancereille 65 miljoonaa euroa

UUTINEN

Kulttuurin tukipaketti: Kulttuuri- ja tapahtuma-alan freelancereille 65 miljoonaa euroa

Hallitus julkisti 21.4.2021 tukipaketin kulttuuri- ja tapahtuma-alalle. Paketilla tuetaan kulttuurin, taiteen, liikunnan ja tapahtuma-alan elpymistä koronapandemiasta.

Tukipaketissa huomioidaan alan moninaisuus ja työnteon erilaiset muodot, kuten yksinyrittäjät, freelancerit ja toiminimellä toimivat. Paketista suunnataan kulttuuriin ja taiteeseen 127,36 milj. euroa, liikuntaan 18,5 milj. euroa ja tapahtuma-alalle tapahtumatakuun muodossa 85 milj. euroa.

Noin 65 milj. euroa kohdennettaisiin alan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina.

”Alan freelancereiden hätä on nyt tunnistettu, tämä luo valoa synkkään, pitkään tunneliin. Nyt on vain erityisen tärkeää saada tuki jakoon pikaisesti ja huolehtia siitä, että tuet varmasti kohdentuvat oikein”, sanoo Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtaja Kaija Kärkinen.

Lyhyesti kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukipaketista

➡️ Tukipaketin suuruus tulee olemaan 230,86 miljoonaa euroa, ja se sisältyy toiseen lisätalousarvioesitykseen.
➡️ Paketista suunnataan kulttuuriin ja taiteeseen 127,36 milj. euroa, liikuntaan 18,5 milj. euroa ja tapahtuma-alalle tapahtumatakuun muodossa 85 milj. euroa.
➡️ Noin puolet, 64,8 milj. euroa, kohdennettaisiin alan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina.
➡️ Tuet jakaisi Taiteen edistämiskeskus Taike.
➡️ Lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta.

Valtioneuvoston tiedote