Kotimaiset musiikintekijät mukana tukemassa uutta lastensairaalaa

Kotimaiset musiikintekijät mukana tukemassa uutta lastensairaalaa

Megakonsertin korvaukset lahjoitetaan Lastensairaalan Tukiyhdistys ry:lle

Suomalaiset musiikintekijät antavat oman panoksensa Uuden Lastensairaalan rakentamiseen. Musiikintekijöitä edustavan Teoston hallitus päätti, että Teosto lahjoittaa kesäkuussa järjestettävän Live Aid ULS2017 -megakonsertin musiikin esityskorvaukset Lastensairaalan Tukiyhdistykselle.

”Suomalaiset musiikintekijät, kustantajat ja Teosto haluavat olla mukana tässä hienossa hankkeessa ja tukea uuden lastensairaalan rakentamista. Käytännössä jätämme konsertin esityskorvaukset laskuttamatta konsertin järjestäjänä toimivalta Lastensairaalan Tukiyhdistys ry:ltä. Lahjoituksen lopullinen summa määräytyy konsertin lipputulojen perusteella, mutta joka tapauksessa kyse on kymmenistä tuhansista euroista”, kertoo Teoston hallituksen puheenjohtaja, säveltäjä Kim Kuusi.

Musiikilla on tutkitusti parantava voima. Lukuisten selvitysten mukaan musiikin avulla on mahdollista muun muassa lievittää kipua ja stressiä.

”Tästäkin syystä on erityisen arvokasta, että musiikin tekijät ovat mukana rakentamassa uutta lastensairaalaa ja musiikki on keskeisessä osassa Lastensairaalan tarinaa heti sen alkumetreiltä saakka”, sanoo Kim Kuusi.

Helsingin Meilahteen rakennettavassa uudessa lastensairaalassa tullaan hoitamaan vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen. Sairaala korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat, jotka eivät vastaa enää tämän päivän tarpeita.

Helsingin Olympiastadionilla 6.6. järjestettävässä Live Aid ULS2017 -konsertissa esiintyy suuri joukko suomalaisia eturivin musiikintekijöitä ja artisteja. Kaikki konsertin lipputulot ohjataan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.