Konserttikeskuksen ohjelmahaku kaudelle 2020-2021 on nyt auki

Konserttikeskuksen ohjelmahaku kaudelle 2020-2021 on nyt auki

Konserttikeskus ry on Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä. Toteutamme vuosittain 1200–1700 konserttia ja musiikkityöpajaa eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa. Etsimme ohjelmistoomme korkeatasoisia musiikkipainotteisia esityksiä päiväkoti- ja koulukonserttikiertueille. Haku koskee lukuvuotta 2020—2021.

 

Ohjelmahakumme on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa ohjelmatoimikunta valitsee jatkoon pääsevät ohjelmat hakemusten pohjalta. Jatkoon päässeet yhtyeet sitoutuvat tekemään töitä ohjelman kehittämiseksi (noin 1,5–2 päivää) yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Hakuprosessin toinen vaihe on näytekonsertti, jonka pohjalta lopulliset ohjelmistovalinnat tehdään.

 

Ohjelmatoimikuntamme koostuu musiikin ammattilaisista, joilla on laaja musiikinlajien sekä koulun musiikinopetuksen tuntemus. Ohjelmatoimikuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt:

Timo Lehtovaara, musiikin lehtori, kuoronjohtaja, muusikko
Terhi Oksanen, musiikin lehtori
Aija Puurtinen, muusikko, musiikkipedagogi, MuT
Satu Sopanen, musiikkipedagogi, muusikko
Max Tabell, lehtori, musiikkipedagogi, muusikko
Riikka Talvitie, säveltäjä

Musiikin on oltava esityksessä pääosassa. Valintaprosessissa ohjelmia arvioitaessa on tärkeässä roolissa n. 3–5 minuutin pituinen kooste konserttikokonaisuudesta (internetistä löytyvä videonäyte), jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat keskeisiä konsertin onnistumisen kannalta.

Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on myös syytä ottaa huomioon, että suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa (1.–6. luokat) 2–4 -henkisillä kokoonpanoilla.

Ohjelmiston vaihtuvuuden takaamiseksi valittu ohjelma voi olla ohjelmistossa yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme lukuvuotta (syksy+kevät) kerrallaan. Välivuoden jälkeen samalla ohjelmalla voi hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon uudestaan.

 

KYSYTTÄVÄÄ OHJELMAHAUSTA?

Reijo Karvonen,
taiteellinen koordinaattori
puh. 040 593 2369
reijo.karvonen@konserttikeskus.fi

 

https://www.konserttikeskus.fi/ohjelmahaku