Konserttikeskuksen ohjelmahaku kaudelle 2014-2015

Konserttikeskuksen ohjelmahaku kaudelle 2014-2015

 

Konserttikeskus järjestää syksyllä 2013 ohjelmahaun kautta 2014/syksy – 2015/kevät koskien. Haku on internet-pohjainen. Ohjelmiston vaihtuvuuden takaamiseksi valittu ohjelma voi olla ohjelmistossa yhtäjaksoisesti korkeintaan kolme kautta (syksy+kevät) kerrallaan. Välivuoden jälkeen samalla ohjelmalla voi hakea Konserttikeskuksen ohjelmistoon uudestaan. Hakemus on tehtävä 2.12.2013 klo 16.00 mennessä internetissä sähköisellä hakulomakkeella. Ohjelmiston valitsee ohjelmatoimikunta, johon kuuluvat kaksivuotiskaudella 2013–2015 seuraavat henkilöt, joilla on laaja musiikinlajien sekä koulun musiikinopetuksen tuntemus: Reijo Karvonen, puheenjohtaja, Konserttikeskuksen taiteellinen koordinaattori, Metropolian lehtori, muusikko Reijo Aittakumpu, Sibelius-lukion musiikin lehtori Petteri Klintrup, musiikin lehtori, Suomen Jazzliiton puheenjohtaja Mari Kätkä, Konserttikeskuksen projektikoordinaattori, muusikko Minna Leinonen, säveltäjä Eeva-Leena Pokela, Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori, muusikko Lähtökohtana on se, että musiikki on esityksessä pääosassa. Valintaprosessissa ohjelmia arvioitaessa on tärkeässä roolissa n. 5 minuutin pituinen kooste konserttikokonaisuudesta (joko internetistä tai DVD:ltä löytyvä videonäyte), jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä. Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on myös syytä ottaa huomioon, että suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa (1.-6. luokat) 2-4 -henkisille esiintyjäryhmille.
 
Ohjelmiston valitsee ohjelmatoimikunta, johon kuuluvat kaksivuotiskaudella 2013–2015 seuraavat henkilöt, joilla on laaja musiikinlajien sekä koulun musiikinopetuksen tuntemus: Reijo Karvonen, puheenjohtaja, Konserttikeskuksen taiteellinen koordinaattori, Metropolian lehtori, muusikkoReijo Aittakumpu, Sibelius-lukion musiikin lehtoriPetteri Klintrup, musiikin lehtori, Suomen Jazzliiton puheenjohtajaMari Kätkä, Konserttikeskuksen projektikoordinaattori, muusikkoMinna Leinonen, säveltäjäEeva-Leena Pokela, Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori, muusikko 
 
Lähtökohtana on se, että musiikki on esityksessä pääosassa. Valintaprosessissa ohjelmia arvioitaessa on tärkeässä roolissa n. 5 minuutin pituinen kooste konserttikokonaisuudesta (joko internetistä tai DVD:ltä löytyvä videonäyte), jonka tulee antaa kuva ohjelman sisällöstä ja taiteellisesta tasosta sekä esiintyjien vuorovaikutustaidoista kohdeyleisön edessä.
Ohjelmaehdotuksia tehtäessä on myös syytä ottaa huomioon, että suurin osa konserteista toteutuu alakouluissa (1.-6. luokat) 2-4 -henkisille esiintyjäryhmille.