Kansallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin Comusic Productionsille

Kansallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin Comusic Productionsille

Music Finland myönsi kaikkien aikojen ensimmäisen musiikkivientipalkinnon Sunrise Avenuen taustavaikuttajalle. 

 
Kansallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin helsinkiläisyhtiö Comusic Productions Oy:lle, jonka suurimpiin menestyksiin kuuluu Sunrise Avenue -yhtyeen läpilyönti Keski-Euroopan musiikkimarkkinoilla. Palkinnon ojensi elinkeinoministeri Olli Rehn tänään Helsingissä.
 
Ensimmäistä kertaa jaettu valtakunnallinen musiikkivientipalkinto on tunnustus suomalaiselle musiikkialan yritykselle, joka on menestyksekkäästi kehittänyt ja kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa ja osoittanut edelläkävijyyttä suomalaisen musiikin kansainvälistämisessä. Palkinnolla halutaan huomioida musiikkialan vientiyritysten tekemä tärkeä työ sekä samalla kertoa aktiivisista ja kasvavista alan yrityksistä. Music Finland on ideoinut palkinnon ja koonnut valitsijaraadin. Palkinnon saaja ikuistetaan Tavastia-klubin ulkoseinälle kiinnitetyllä nimikyltillä Helsingin Urho Kekkosen kadulla.
 
Palkitun Comusic Productionsin perustivat Anne Laaksonen, Mikko Saukkonen ja Samu Haber vuonna 2010. Comusic on ollut rakentamassa Sunrise Avenuesta yhtä kaikkien aikojen suurimmista suomalaisen musiikin menestystarinoista Keski-Euroopassa. 
 
Vuodesta 2002 toiminut Sunrise Avenue on soittanut yli tuhat keikkaa ja sen albumeita on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Sunrise Avenuen debyyttisingle ”Fairytale Gone Bad” oli 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen soitetuin laulu ja vuoden 2011 hitti ”Hollywood Hills” julkaisuvuotensa eniten kuultu kappale Saksan radioasemilla. Yhtyeen keulakuva Samu Haber on noussut tv-esiintymistensä myötä yhdeksi tunnetuimmista ulkomaisista julkisuuden henkilöistä Saksassa.
 
Comusic Productions on täyden palvelun musiikkiyhtiö, jonka toiminta-alueisiin kuuluu esimerkiksi äänitteiden oikeuksien hallinnointi, manageritoiminta, sopimusneuvottelut ja toiminta- ja julkaisutapojen suunnittelu sekä toteutus yhdessä artistiensa kanssa. Sunrise Avenuen lisäksi Comusicin artistilistalle kuuluvat tällä hetkellä My First Band -yhtye ja laulaja-lauluntekijä Niila. Comusicin tavoitteena on löytää myös lisää uusia laadukkaita esiintyjiä, pyrkiä viemään suomalaista musiikkiosaamista kokonaisvaltaisesti maailmalle sekä löytää kullekin artistille parhaat mahdolliset yhteistyökumppanit.
 
Palkintoraadin perusteluita Comusicin valinnalle olivat muiden muassa seuraavat:
 
“Comusic on tehnyt pitkäjänteistä työtä Saksan vaativilla ja isoilla markkinoilla. Yhtiön liikevaihdon kasvu ollut tuntuvaa viime vuosina, minkä myötä yhtiön musiikkivientitoiminta on ollut taloudellisesti kannattavaa.”
 
“Samu Haber ja Sunrise Avenue ovat saaneet merkittävän jalansijan Saksan musiikkimarkkinassa. Tämä työ tulee auttamaan myös muiden artistien vientiä Eurooppaan ja värittää myös musiikkikulttuurimme monipuolisuutta.”
 
Palkinnonsaajan valinneeseen raatiin kuuluivat Arno Ahosniemi (Kauppalehti), Kimmo Aulake (opetus- ja kulttuuriministeriö), Natalia Härkin (työ- ja elinkeinoministeriö), Lauri Kivinen (Yleisradio), Essi Kivitie (Rähinä Records), Juhani Merimaa (Tavastia-klubi), Markus Nordenstreng (muusikko ja musiikintekijä) ja Tuomo Tähtinen (Music Finland).