Jellonagaalassa palkittiin lastenmusiikin tekijöitä

UUTINEN

Jellonagaalassa palkittiin lastenmusiikin tekijöitä

Lastenmusiikkipäivää juhlittiin lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2023 vuoden 2024 Lastenmusiikkipääkaupungissa Jyväskylässä. Juhlapäivä huipentui Jellonagaalaan, jossa palkittiin genren tekijöitä.

Lastenmusiikkipäivää juhlittiin jo kuudetta kertaa. Lastenmusiikin oma juhlapäivä järjestettiin yhteistyössä Jyväskylän KulttuuriAitan, Konserttikeskuksen, Suomen musiikkikasvatusseura FiSME ry:n, Suomen musiikintekijöiden sekä Varhaisiän musiikinopettajien VaMo ry:n. Tapahtumaa tuki myös Musiikin edistämissäätiö.

Päivä täynnä yhteisvoimin järjestettyjä tapahtumia

Päivän Jyväskylän kaupunginteatterilla aloitti kaksi juhlakonserttia, jotka järjestettiin yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa. Ystävien juhla – konsertit olivat myös osa Konserttikeskuksen 60-vuotisjuhlavuoden konserttisarjaa. Konsertissa esiintyivät Mimmit, Pentti Rasinkangas, Klovni Dodo ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis yhdessä Jyväskylän musiikkiluokkien kuoron kanssa. Kuoroa johti Hanna Pitkänen.

Konserttiin osallistui paikan päällä satoja lapsia ja sitä oli mahdollista seurata myös livestriimin kautta. Konsertin tallenne on katsottavissa Lastenmusiikki ry:n YouTube -kanavalla toistaiseksi.

Iltapäivän seminaarissa kuultiin paljon puheenvuoroja ja esityksiä erilaisista lähestymistavoista musiikkikasvatukseen. Seminaarissa haluttiin kannustaa kaikkia musiikin käyttöön monipuolisesti aihealueella ”Jokainen on musiikkikasvattaja”. Seminaarin tallenne on myös katsottavissa Lastenmusiikki ry:n YouTube -kanavalla toistaiseksi.

Päivä huipentui Jellonagaalaan, jossa palkittiin lastenmusiikin tekijöitä, esittäjiä, tekoja ja elämäntyötä. Tänä vuonna ehdotuksia kategorioihin tuli ennätyspaljon ja yhdistyksen ulkopuolisilla raadeilla oli suuri, mutta iloinen urakka.

Jellonagaalassa 2023 palkitut ovat:

Elämäntyöpalkinnot:

Mikko Perkoila
Eija Ahvo
Susanna Haavisto

Vuoden lastenmusiikkiteko: Luca Gargano

Vuoden tulokas: Maailman vahvin pupu

Vuoden artisti tai yhtye: Tuija Rantalainen

Vuoden lastenlevy: Vallattoman laivan laulut (Säv. Soili Perkiö, San. Liisa Kallio, Sov. Loiskis)

Vuoden lastenmusiikintekijä: Tuija Rantalainen

Vuoden lastenlaulu: Herkules-Kukko (Säv. Soili Perkiö, San. Liisa Kallio, Sov. Loiskis)

Lisätietoja yhdistyksestä:

Lastenmusiikkiyhdistys on vuonna 2018 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotimaisen lastenmusiikin ja sen tekijöiden asemaa Suomessa. Lastenmusiikki yhdistys hallinnoi Lastenmusiikkipäivää, joka järjestetään vuosittain yhteistyökumppaneiden kanssa.