Haitarinoita on Vuoden uusi lastenlaulu

Vuoden Lastenlauul 2022 oli Kyösti Salmijärven ja Markus Lampelan Haitarinoita ja kuvassa ovat laulun esittäneet Anniina, Emilia ja Annika Rautio. UUTINEN

Haitarinoita on Vuoden uusi lastenlaulu

Vuoden uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalikonsertti järjestettiin 11.6.2022 Salossa. Vuoden 2022 Lastenlaulu on Haitarinoita, joka on oululaisten Kyösti Salmijärven ja Markus Lampelan sävellys ja Markus Lampelan sanoitus. Sovituksesta on vastannut ryhmä: Markus Lampela, Kyösti Salmijärvi, Matti Niemi, Anne-Mari Kanniainen ja Tommi Salmela. Finaalissa laulun esittivät Anniina, Emilia ja Annika Raitio (kuvassa).

Tuomariston puheenjohtajana toimi muusikko, musiikkituottaja Timo Haanpää ja muut tuomariston jäsenet olivat luokanopettaja, montessoriohjaaja Pirjo Sinervo ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Merja Huida.

Tuomariston puheenvuoron käytti Pirjo Sinervo ja hän kiitti lauluntekijöitä ja esittäjiä erittäin upeasta finaalista, joka teki tuomariston tehtävän aivan poikkeuksellisen vaikeaksi. Kahdestatoista laulusta tuomaristo halusi lopulta palkita neljä. Voittaneita lauluja yhdisti monipuolisuus, omaperäisyys, mukaansatempaava melodia ja sanoitus, leikkisyys ja huumori sekä mielenkiintoiset teemat.

Vuoden 2022 Lastenlaulu on Haitarinoita, joka on oululaisten Kyösti Salmijärven ja Markus Lampelan sävellys ja Markus Lampelan sanoitus. Sovituksesta on vastannut ryhmä: Markus Lampela, Kyösti Salmijärvi, Matti Niemi, Anne-Mari Kanniainen ja Tommi Salmela. Finaalissa laulun esittivät Anniina, Emilia ja Annika Raitio.

Toiselle sijalle tuli Ville Karttusen säveltämä ja sanoittama Pahviraketti. Laulun esitti Elina Leppälä. Jaetulle kolmannelle sijalle tuli Sarianna Tammilehdon säveltämä ja sanoittama ja Jukka Hännisen sovittama Sambakärpänen. Sarianna ja Jukka myös esittivät laulun finaalissa. Toinen jaetulle kolmannelle sijalle tullut laulu oli Mia Kavaston säveltämä ja Mia ja Tara Kavaston sanoittama sekä Mia Kavaston ja Tiina Heikkisen sovittama Mukava kana. Esittäjinä olivat Villikissaduo Pinkki & Fankki feat. Kana.

Finaali on nähtävissä Lastenlaulukaupungin facebook -sivuilla kuukauden ajan. DIAK:n opiskelijat ohjaajansa kanssa tulkitsivat konsertin myös viittomakielelle.

Hyvätuulipalkinto luovutettiin finaalikonsertissa Collegium ry:lle

Hyvätuuli -palkinto, joka on myönnetty vuodesta 2003, luovutettiin tänä vuonna finaalikonsertissa Collegium ry:n lastenkonserttityöryhmälle Anni Elonen ja Hanna Haapamäki. Tällä palkinnolla halutaan kiittää ansioitunutta musiikintekijää, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin.

Collegium ry:n lastenkonserttityöryhmä on tuonut barokkimusiikin lasten maailmaan. Collegiumin tarkoituksena on kehittää ja edistää vanhan musiikin tuntemusta, esittämistä, opetusta ja koulutusta Suomessa ja ulkomailla. Ryhmä pyrkii tukemaan eri toimintamuodoillaan mm. koulujen, päiväkotien ja musiikkioppilaitosten musiikkikasvatustyötä ja sen tavoitteena on tuoda barokkimusiikin iloa kaikenikäisten ihmisten saataville niin kokijoina kuin tekijöinäkin.